INFORÁDIÓ 
2019. november 13. szerda
Szilvia

belföld

oktatás

rétvári bence

diploma

Megugrott a magyar diplomások aránya

Megugrott a magyar diplomások aránya

InfoRádió

Az elmúlt években jelentősen emelkedett a diplomát szerzők száma és a teljes lakosság körében is nőtt a diplomások aránya.

A teljes lakosságon belül 19 százalékról 6 év alatt 22,8 százalékra nőtt a diplomásoknak az aránya, ezzel párhuzamosan megnőtt a diplomás nők aránya is – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az InfoRádió oktatási magazinjának, a Katedrának. 

Az államtitkár szerint ezek a változások azért is fontosak, mert az látszik belőlük, hogy sokan nemcsak elkezdik az egyetemi tanulmányaikat, hanem be is fejezik őket.

Hozzátette, hogy 5 százalékról 3 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik nem végezték el az általános iskolát, illetve a diploma kibocsátások terén is változás történt: 2010 táján körülbelül 66 ezer darab diplomát adtak ki, ez a szám most 68 ezer. A nappali képzésben 10 százalékos növekedés volt (39 ezerről 43 ezerre), az alapképzésben 12 ezerről 32 ezerre, a mesterképzésben 4 ezerről 15 ezerre nőtt a kiadott diplomák száma. 

További részletek az InfoRádió oktatási magazinjában kedd este 8 órától.

Kapcsolódó hang

Megugrott a magyar diplomások aránya
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018