eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mit árul el a cirkó, a bojler az életünk értelmetlenségéről?

A Katona Kamrában mutatják be a Minden kombi cirkó, de nem minden kombi bojler című előadást, amely versbe szedi az élet értelmetlenségét és egy gyilkossági nyomozás történetével nevetteti meg a nézőket. Az ősbemutatóról a darab szerzője beszélt az InfoRádióban.

A szerző elmondta, a darab témája nem az utcán hevert, hanem a vonaton érkezett.

„Egy fiatal pár arról vitatkozott, a kombi cirkókat lehet-e bojlernek nevezni, tehát egy teljes hülyeségről.”

A rendezővel, Gothár Péterrel való közös munkáról Bognár Péter azt mondta:

„küldözgettem neki ötleteket, egy darabig azt mondta, nagyon jó, de szerinte ne azt csináljam, keressek tovább. Nagyjából a tizenötödikre azt mondta, dolgozzam ki. Sokat dumáltunk, mondott jó ötleteket, de ami fontosabb, hogy rámutatott a szövegben olyan helyekre, ami túl van írva vagy nincs eléggé megírva.

Ez a legnagyobb segítség, ha valaki meg tudja mondani, mi nem sikerült jól.”

Kocsis Gergely játssza a szerelőt, Tasnádi Bence a nyomozó, Rezes Judit a szerelő korán elhunyt felesége, a nyomozóét pedig Pálmai Anna játssza. Bognár Péter nagyon elégedett a színészekkel, „elképesztőek, nagyon jól játszanak. Teljesen rájuk van írva a szöveg.”

A két pár története úgy kapcsolódik össze, hogy a rendőr azt hiszi, a felesége megcsalta a szerelővel, ebből lesz a konfliktus.

„Borzalmasak vagyunk.

Nem tudunk együtt élni, nincs beszélgetési és vitatkozási kultúránk, tönkretesszük egymás életét teljesen lényegtelen problémák miatt. Teljesen értelmetlenül halunk meg a végén. Az egyetlen, ami talán kicsit emel ezen a komor képen, hogy közben nagyon sokat nevetünk.”

Az abszurd humorral megírt drámát tizenhat éven felülieknek ajánlják, egy gyilkosság nyomozásával indul a történet, amelyet Bognár Péter A rodológia rövid története című kötetének néhány verse színesít.

„Ebből a kötetből három vers van benne, de a dráma nagy része is verses. Nagy humorforrás az, ha verses formában vannak megírva hétköznapi dolgok. A verses beszéd ritmikája, reményeim szerint, jó zenei rendezettséget ad az előadásnak.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×