eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mi hiányzik a magyar háztartásokból? - lapszemle

A Magyar Hírlap cikke szerint nőtt a villamosenergia-felhasználás tavaly, a téli maximális rendszerterhelés 6749 megawatt volt. A Portfolio a lakástakarék-pénztári konstrukciókat hasonlítja össze.

A Magyar Nemzet cikke szerint kötelezővé és ingyenessé teszik a bárányhimlő elleni védőoltást a Nemzeti immunizációs programban, az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelező lesz a kanyaró elleni vakcina beadása. A fiatalok az oltási sorozat két részletét 15 és 18 hónapos életkorban, egy másik kötelező oltással egy időben kapják majd.

A Magyar Idők arról ír, az ajándékba vásárolt italok az éves forgalom tizenhárom százalékát adják. Borokra is többet költünk a karácsony közeledtével. Az ünnepi asztalra szánt palackokat, illetve az ajándékba vásárolt borokat egyértelműen a magasabb minőségi kategóriából választják ki a vásárlók.

A Magyar Hírlap cikke szerint nőtt a villamosenergia-felhasználás tavaly, a téli maximális rendszerterhelés 6749 megawatt volt, ami a nyári csúcsnál hat százalékkal magasabb, ezzel pedig megdőlt az eddigi téli csúcsterhelés is. Magyarország nettó villamosenergia-fogyasztása 2016-ban 1,23 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva.

A Portfolio a lakástakarék-pénztári konstrukciókat hasonlítja össze, és arról ír, a kár 10 százalék feletti tőkearányos éves hozamot is elérhetünk ezekkel, nem mindegy azonban, hogy a számlát hol nyitjuk meg és ha veszünk fel hitelt, mekkorák a törlesztőrészletek.

A napi.hu a KSH adatai alapján listát közölt arról, mi hiányzik a magyar háztartásokból. Klímája, házimozija és mosogatógépe kevés háztartásnak van, de mobiltelefonból mintegy 2 darab van a magyar háztartások felszereltségéről szóló KSH-lista szerint.

A Világgazdaság körképéből az derül ki, miközben Nyugat-Európában hatalmas lakásportfóliók vannak ingatlanalapok tulajdonában, Magyarországon a professzionális cégek szinte csak a magánszemélyek bérlakásait kezelik. A lakásvevők 30 százaléka befektetési céllal vásárol, 96 százalékuk hosszú távú lakáskiadást tervez, számukra ezért vonzó a belváros és az újlakás-piac.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×