eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Maradt még pénzünk Fekete Péntek után?

Maradt még pénzünk Fekete Péntek után?

100 milliárdos nagyságrendű pénzköltésre számítanak a kereskedő az adventi időszakban. Idén a legnagyobb vásárlói roham 16-án és 17-én várható, mivel aranyvasárnap 24-ére esik, amikor az üzletek csak 14 óráig lesznek nyitva.

Bár az ünnepi költekezés hagyományosan decemberben a legjelentősebb, idén a Fekete Péntek akciói alaposan megmozgatták a vásárlókat és az üzleteket – mondta az InfoRádiónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke. Egy-egy üzletnek és webáruháznak több forgalmat generált a novemberi kedvezményes nap, mint az aranyhétvége.

Idén az átlagkereset bővülése 10 százalék felett volt, így a kereskedők okkal bíznak abban, hogy legalább 3-4 százalékkal növekszik a decemberi költekezés az előző évhez képest. A szakértő szerint 100 milliárd forintos nagyságrendű pénzköltéssel lehet számolni. Mivel szenteste idén vasárnapra esik, így

a legnagyobb költekezés 16-án és 17-én várható.

Az ünnepeket megelőző időszakban az üzletek többsége általában – hétköznap és hétvégén egyaránt – meghosszabbítja a nyitva tartási idejét. Sok esetben még azok a boltok, melyek egyébként vasárnap nem nyitnak ki, arany-, ezüst- és bronzhétvégén a hét utolsó napján is várják a vásárlókat. December 24-én azonban csak 14 óráig lehetnek nyitva a kereskedések – figyelmeztetett a szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×