eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Erre számíthat, aki lemarad a 3-as metrópótlóról

Erre számíthat, aki lemarad a 3-as metrópótlóról

November 6-tól kezdődik a 3-as metró északi szakaszának felújítása. Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: megoldott lesz a buszpótlás, de így is az eddigi utasok legfeljebb 60-70 százalékát tudják elszállítani.

November elejétől az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti metróvonal-szakasz lezárása idején az M3-as metró munkanapokon az első hajnali járatindulástól 20.30-ig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. Esténként, 20.30 után, valamint szombaton és vasárnap egész nap a metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.

"A metrópótló buszok 1-2 éves, magas komfortfokozatú csuklós buszok lesznek. A számítások szerint a beállított hatvan busz a metró utasforgalmának legfeljebb a 60-70 százalékát tudja elszállítani" - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, és hozzátette, a többi utasnak a 12-es és 14-es villamos vonalát erősítik meg, hosszabb kocsikkal és gyakrabban fog közlekedni ez a járat.

Lesznek ráhordó járatsűrítések is, és alternatív útvonalakat kínálnak majd az utasoknak. Példaként említette a szentendrei HÉV-ről eddig az Árpád hídon át 3-as metróhoz érkezőket, akiket mostantól arra kérnek, hogy utazzanak tovább a HÉV-vel a Margit hídig vagy a Batthyány térig, és onnan folytassák útjukat a város más pontjai felé. 

"A föld alatti közlekedés gyorsabb a buszosnál, így hiába lesznek buszsávok,

az eljutási idő 10-15 perccel növekszik majd a térségben"

- figyelmeztett Bolla Tibor, és jelezte, a BKK működtet egy az M3 felújításáról szóló honlapot, ezen szerepelnek az új, megerősített járatok, és az útvonaltervező is úgy működik majd, hogy figyelembe veszi a metrópótlást.

Nem ritkítanak járatokat a metrópótlás miatt, újonnan vásárolt buszokat állítanak forgalomba, illetve azt vizsgálták meg, hogy hol lehet esetleg szóló busszal szolgáltatni, hogy a csuklósokat átirányíthassák oda, ahol nagyobb szükség van rájuk.

"Este fél kilenc után leáll a teljes metró a reggeli üzemkezdetig, és hétvégén sem közlekedik majd. Enenk az az oka, hogy a teljes metrószakaszon elkezdődnek az alagútfelújítási munkálatok is, ehhez kell az üzemszünet, illetve ilyenkor lehet beszállítanai a felújításhoz szükséges anyagokat is, tehát

a föld alatt éjszaka is folyik majd a munka"

- mondta az elnök-vezérigazgató. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×