eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Így kerülheti el, hogy durván megdráguljon a hétvégi kirándulás

Így kerülheti el, hogy durván megdráguljon a hétvégi kirándulás

Az október 23-i hosszú hétvégén és az őszi szünetben a néhány napos külföldi utakra is érdemes utasbiztosítást kötni, a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint azonban csak minden második magyar él ezzel a lehetőséggel.

Pontos adatok nincsenek, de becslések szerint a kiutazók kevesebb mint fele köt utasbiztosítást – közölte a Mabisz kommunikációs főosztályvezetője. Gilyén Ágnes hozzátette, különösen akkor felejtkeznek meg erről a magyarok, ha a szomszédos országokba utaznak.

„Ausztria, Szlovákia a legkedveltebb rövid turisztikai célpontok. Biztosítás hiányában a kinti gyógykezelés, kórházi ellátás akár több százezer forintba is kerülhet.”

Az utasbiztosítás költsége, ezen országok esetében, alacsony, napi díjszámítással történik, már napi 350 forinttól elérhető, és nagyobb biztosítási összeget tesz elérhetővé baleseti, illetve betegségi ellátás esetén – közölte a Mabisz kommunikációs főosztályvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×