eur:
389.18
usd:
362.15
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály
Kihozták a maximumot a legendás találkozóból - hetilapszemle

Kihozták a maximumot a legendás találkozóból - hetilapszemle

Modernizálni kell a Magyar Honvédség eszközeit - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter, harminc éve volt a lakitelki találkozó, és Bródy Jánost a pártállami időkre emlékezteti napjaink mentalitása. Szemle a hetilapok cikkeiből.

Az új típusú fenyegetettségek miatt is elkerülhetetlen a Magyar Honvédség haditechnikai eszközeinek a fejlesztése, modernizálása – fejtette ki a Figyelőnek Simicskó István honvédelmi miniszter, akivel a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési program főbb pontjait elemezték. A tárcavezető emellett beszélt Magyarország NATO-tagságának eredményeiről, illetve a terrorellenes harc katonapolitikai elemeiről is.

Kihoztuk a maximumot – így értékelte a Heti Válasznak nyilatkozva a 30 éve megrendezett lakitelki találkozót Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész. Az MDF-alapító „kilencek” tagja mások mellett három évtized eredményeiről, kudarcairól, az orosz nyomulásról, valamint a „titokzatos” Boross Péterről és Soros Györgyről is beszélt a lapnak.

Ugyanaz a mentalitás tapasztalható, ami a pártállami időkben volt jellemző – mondta a HVG-nek Bródy János, aki szerint lélekben is csatlakozni kellene Európához. A szövegíró-zenész úgy fogalmazott, hogy a személyek persze nem, de a reflexek ugyanazok, nem a teljesítmény, a tudás és a tehetség, hanem a főnökhöz való hűség az érdem, ami aztán társadalmi szinten úgy elfojtja a kreatív energiákat, hogy soha nem érjük utol a jól működő nyugati országokat – tette hozzá Bródy János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×