eur:
388.87
usd:
361.97
bux:
68773.4
2024. május 8. szerda Mihály
Döbbenet, mi esik majd a hétvégén

Döbbenet, mi esik majd a hétvégén

Vasárnap jelentős mennyiségű csapadék várható, holnap azonban még sütni fog a nap és egyes helyeken akár 31 fok is lehet - tudta meg az InfoRádió Török Lászlótól, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársától.

Hullámzó frontrendszer alakítja az időjárásunkat, és itt lesz felettünk még a következő napokban is, emiatt változékony időben lesz részünk - mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Az ország északnyugati részén gyakran lesz felhős az ég, pénteken és szombaton ott számíthatunk elsősorban csapadékra. Ahogy a frontrendszer lassan halad kelet felé, egyre jobban beteríti az országot, és vasárnap már sok helyen várható eső, zápor, zivatar, és kiadós csapadékra számíthatunk.

Szombaton az ország délkeleti részén akár 30, 31 fok is lehet, ugyanakkor az északnyugati részen csak 17, 20 fok. Vasárnap az ország nyugati felén már csak 15, 18 fokot mérhetünk, a Tiszántúlon még 25, 29 fokra is számíthatunk, oda később ér a csapadék rendszer.

Hétfőn elhagyja az országot a frontrendszer, a hideg levegő is eléri a nagy részét, és csak 18, 23 fokig melegszik délutánra levegő. Kedden újabb hidegfront éri el az hazánk térségét, még hűvösebb lesz a levegő, és több helyen számíthatunk csapadékra. 

Török László szerint megfelel az évszaknak ez az időjárás. Nagyon lassú folyamat kezdődik, és történnek meg a változások.

"Amikor majd helyrerázódik az időjárás, a jövő hét vége felé az átlagosnál egy kicsit hűvösebb lesz, utána jön majd a szeptember végének megfelelő idő" - mondta a meteorológus, és jelezte,

jelentős mennyiségű csapadék hullhat a hétvégén.

 Szombaton a Dunántúlon előfordulhatnak hevesebb zivatarok is. A nagy mennyiség azonban vasárnap lesz, akár 20-30 milliméter is lehullhat az ország nagy részén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×