eur:
389.84
usd:
364.86
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Akadozik az e-napló - lapszemle

Óriási gondok vannak a fővárosban az úgynevezett gázszerelési tervek befogadása és felülvizsgálata körül – közli a Magyar Nemzet. A Magyar Idők arról ír, hogy megmentette a vízügyi ágazatot a bérrendezés.

Irdatlan mennyiségű, több tízezer oldalnyi nyomozati iratot kell az ügyészeknek beszkennelve átadniuk a Teréz körúti robbantás ügyében a védelemnek – tudta meg a Magyar Idők. A nyomozás befejeződött, a vád előkészítésére harminc nap van. P. Lászlót – mások mellett – továbbra is emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.

Bár az őszi félév már elkezdődött, több iskolában mégis arra panaszkodnak: akadozik az állami e-napló bevezetése – derült ki a Magyar Nemzethez eljutott pedagógusi jelzésekből. A Kréta, vagyis a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszert még 2016 nyarán vezették be a Klebelsberg Központ által fenntartott intézményekbe, ám a leginkább lesújtó vélemények szerint a rendszer egyenesen katasztrófa a korábbi digitális naplókhoz képest.

A családi és szociális rendszereknek is óriási terhet jelentene a kvótarendszer – nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak. Rétvári Bence az üldözött keresztények támogatásról kitért arra is, hogy mivel az érintett országokban az állam gyengélkedik, az egyházi szervezetekkel működnek együtt. Iskolaépítéshez, kórházi gyógyszerellátáshoz, egy egész település újjáépítéséhez Irakban, Libanonban és Jordániában pedig humanitárius és munkahelyteremtési programokhoz nyújtottak segítséget.

Óriási gondok vannak a fővárosban az úgynevezett gázszerelési tervek befogadása és felülvizsgálata körül – közli a Magyar Nemzet. A helyzet annyira súlyos, hogy a tervezeteket a fővárosban elbírálni jogosult Főgáz Földgázelosztási Kft. már csak korlátozott számban veszi át a dokumentációkat, és gyakran hónapokat kell várni elfogadásukra a törvényben előírt nyolc munkanap helyett.

Több mint 5500 férőhely van az augusztusi adatok szerint Magyarországon a hajléktalanok átmeneti ellátására, míg a nyár utolsó hónapjában 707-en voltak a várólistán – közölte a Világgazdaság. A legtöbben, több mint fél ezren, valamelyik budapesti hajléktalanszállóra szerettek volna bekerülni. A lap kitér arra is, hogy csaknem 360 millió forint összegű pályázatot hirdetett a kormány a krízisidőszak többletterheinek finanszírozására.

A Magyar Idők arról ír, hogy megmentette a vízügyi ágazatot a bérrendezés, mivel jelentős béremelést kapnak októberi fizetésükkel a vízügyi igazgatóságokon dolgozó munkavállalók. Az ágazatban korábban szinte napi rendszerességgel mondtak fel a dolgozók az alacsony keresetek miatt, a béremeléseknek köszönhetően azonban az elvándorlás lelassult, januártól pedig újabb 15 százalékkal nőnek a fizetések.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×