eur:
390.65
usd:
368.86
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nem kezdik el a Lánchíd és az alagút felújítását

Nem kezdik el a Lánchíd és az alagút felújítását

Csak 2018-ban kezdődhet el a Lánchíd és az alagút rekonstrukciója. A Városháza tájékoztatása szerint két és fél év alatt végezhetnek a mintegy 22 milliárd forintos beruházással.

Idén már nem kezdődik el a Lánchíd és az alagút felújítása – közölte a Városháza az InfoRádió megkeresésére. A Fővárosi Önkormányzat sajtóosztálya jelezte, hogy a híd és az alagút lezárása és a tényleges munkavégzés csak várhatóan az idén novemberben meginduló közbeszerzés lefolytatása és a nyertes kivitelezővel való szerződéskötés után indulhat el - várhatóan 2018-ban. A Városháza szerint a teljes beruházás két és fél év alatt végezhető el.

A főpolgármester tavasszal azt mondta, hogy egy hosszabb folyamat eredménye lesz a munkálatok elkezdése. Tarlós István kiemelte, hogy először kiviteli terveknek kell készülniük, közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, ezért a beruházás csak a vizes vb után kezdődhet el.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója júliusban az InfoRádió Aréna című műsorában már arról beszélt arról, hogy idén csak a közbeszerzéseket tudják kiírni, de

a rekonstrukciós munkálatok csak 2018-ban kezdődhetnek el.

A Budapesti Közlekedési Központ beruházás részleteiről korábban azt írta, hogy a rekonstrukció 22 milliárd 330 millió forintból valósul meg. A BKK jelezte, hogy a Lánchíd és az Alagút keleti kapuja a Világörökség része, a rekonstrukció tervei ezért az örökségvédelem bevonásával készültek el. A hídfők, a pillérek és a kőoroszlánok kőfelületeit szakértők bevonásával kell restaurálni.

Elvégzik a közúti pályalemez és a járdák elbontását és újjáépítését, a megmaradó acélszerkezetek javítását, továbbá korrózió elleni védelmét. A köz- és díszvilágítás korszerűsítését is megoldják, így a híd díszvilágítása is új funkciót kaphat, ezzel lehetővé válhat különböző színek megjelenítése is. Ha szükséges, akkor a Duna-meder rendezése is a projekt része lesz. Megújulnak és kiszélesednek a pesti és a budai hídfőben lévő gyalogos aluljárók is, illetve a tervek között szerepel Budán nyilvános WC kialakítása a hídfőben.

 Eközben megújul az alagút gépészeti- és légtechnikai rendszere, szigetelése és belső borítása. Korszerű ledes világítás építenek ki itt is. Újraosztják a közúti és gyalogos felületet, átépítik a Clark Ádám teret is, ahol a körforgalom mérete csökken, a gyalogosterek pedig bővülnek. A felújítás idején a Lánchíd-Alagút útvonalat teljesen lezárják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Borongós volt a hangulat hétfőn a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon részben a nehézségeket jelző német Ifo-index miatt, amire az euró tovább süllyedt, majd délután az EKB-elnök szavaira újabb ütést kapott az euró és féléves mélypontra bukott a dollárral szemben. Idehaza a forint folytatta a vesszőfutását, amelyet a költségvetési deficit megemelése és az EU-pénzek folyósítása körüli piaci aggodalmak táplálnak, és az euró napközben háromszor is 392-ig ugrott, majd rendre visszapattant. A dollár lendülete miatt vele szemben féléves mélypontra bukott a forint 370-es árfolyamszint mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×