eur:
389.56
usd:
361.71
bux:
68460.83
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Váratlan fejlemény: már ma kezdődik az országos Tesco-sztrájk

Pénteken és szombaton tartanak sztrájkot a Tesco-dolgozók - tudta meg az InfoRádió a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elnökétől.

Bubenkó Csaba tájékoztatása szerint

pénteken délután 4 órától éjfélig, szombaton pedig délelőtt 10-től éjfélig lesz sztrájk az ország összes Tesco áruházában.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának elnöke elmondta: a csatlakozók nem munkalassító sztrájkot indítanak, hanem beszüntetik a munkát, így az üzletek be is szüntethetik a tevékenységüket sztrájk idejére.

Váratlan fejlemény: már ma kezdődik az országos Tesco-sztrájk

A követelések

  • A KDFSZ 25 százalékos béremelést követel. A szakszervezet célja, hogy az áruházláncnál a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállaló fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot.
  • Azt is elvárják, hogy a munkavállalói létszámot 15 százalékkal emelje a cég. A szakszervezet követeli továbbá, hogy a külső munkaerő - az alvállalkozók által foglalkoztatottak - létszáma a teljes munkavállalói körhöz viszonyítva ne haladhassa meg a 15 százalékot.
  • A szakszervezet szükségesnek tartja azt is, hogy a vállalat a költségvetéséből a munkaeszközökre fordítható összeget a jelenlegi 13 százalékról emelje 30 százalékra.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. augusztus közepén közölte, hogy idén szeptemberben a bérfejlesztés harmadik ütemeként bruttó 11 ezer forintos béremelést tervez. A cég péntek délután közleményben reagált a sztrájk bejelentésére, amelyben jelezte: csalódott, de folytatni kívánja a párbeszédet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×