INFORÁDIÓ 
2020. október 24. szombat
Salamon

tesla

meddőség

online áruház

tesco

sztrájk

Ekkora összeg kell a korai nyugdíjhoz - lapszemle

InfoRádió

Magyar újítás segítheti a meddő párokat. Felpörögtek az online áruházak. Újabb iparágat forgathat fel a Tesla.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy holnap közlik hivatalosan a Tesco-nál működő sztrájkbizottságok, mikor várható az első, határozatlan idejű munkabeszüntetés az áruházlánc egységeiben. Nem kizárt, hogy egyes üzletekben, illetve munkakörökben több napig is elhúzódik a törvényes tiltakozás. A lap úgy értesült, hogy a sztrájkkészültség kellős közepén újabb munkavállalók kerülnek utcára a cégtől, ezúttal vezetői körökben karcsúsít a multinacionális vállalat.

Meddőséggel küszködő párok ezreinek életét teheti könnyebbé az egyik magyar startup cég által kifejlesztett teszt, amelynek segítségével jelentősen növekedhet a megtermékenyülés valószínűsége – írja a Magyar Nemzet. Bálint Bálint, a Prelife tesztet megalkotó kft. alapítója, a Debreceni Egyetem adjunktusa elmondta, hogy az eljárás a méhnyálkahártya állapotáról tájékoztatja használóit, ezzel segítve, hogy a leginkább optimális időpontban történjen a beültetés, növelve a beágyazódás sikerét.

Egyre nagyobb az online áruházak súlya az élelmiszer-kiskereskedelemben – közli a Világgazdaság. Van olyan lánc, ahol a webes értékesítés már eléri a teljes forgalom negyedét, az online kosárérték pedig egyes helyeken 25-40 ezer forint, ami háromszorosa a hagyományos bolti bevásárlások összegének. A kereskedők célja ugyanakkor, hogy a napi bevásárlásoknál is mind többen használják a csatornát.

A Portfolio szerint a Tesla vezére gőzerővel dolgozik azon, hogy egy újabb iparágat forgasson fel teljesen, mivel SpaceX nevű cégével forradalmat is előidézhet az űrbéli szolgáltatások terén. A portál úgy véli, hogy a jövőben olyan cégek is nyújthatnak ma még ismeretlen, űrbéli szolgáltatásokat, amelyeket a jelenlegi pályára állítási költségek korábban elriasztottak.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy az amerikai Federal Reserve szubjektív gazdasági helyzetjelentése, a Bézs Könyv szerint az amerikai gazdaság visszafogott ütemben bővült júliustól augusztus közepéig, az infláció gyorsulására utaló jelek pedig csekélyek.

A pénzcentrum.hu arról készített összeállítást, hogy mekkora megtakarításra van szükség ahhoz, hogy valaki korán, akár 40 évesen felhagyjon a munkával és kvázi nyugdíjba vonulhasson, majd új életet kezdhessen. A portál kérdésére az egyik magyar érintett rámutatott, hogy a külföldi kutatások szerint az éves megélhetési költségünk 25-szörösére rúgó megtakarítás kell ahhoz, hogy ennek hozamából nagy valószínűséggel életünk végéig megéljünk.

Kapcsolódó hang

Lapszemle
 
Gazdasági lapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018