eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

Akár ötezer forintot is elkérhet egy 60 perces nyelvóráért egy magántanár - jelezte az InfoRádióban a Nyelvtudásért Egyesület elnöke. Rozgonyi Zoltán azt is elmondta, már akár pár óra után kiderül, hatékonyan dolgozik-e a nyelvtanár.

A közoktatásban tanuló fiatalok számára egyértelműen az angol és a német a leginkább tanult nyelv – mondta Rozgonyi Zoltán. A Nyelvtudásért Egyesület elnöke hozzátette, a nyelvoktatás árai között jelentős különbségek vannak.

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

„Ha valaki magánórát vesz egy tapasztalt nyelvtanártól, az jellemzően 3-3,5 ezer forintba kerül, de akár ötezer is lehet óránként. Nem ritka, hogy két-három diák együtt jár.”

A nyelviskolák csoportos órái ezer forint körüli összegbe kerülnek – mondta Rozgonyi Zoltán. Ennél vannak lényegesen olcsóbb kurzusok is, de a Nyelvtudásért Egyesület elnöke azt javasolja, a választásnál legyünk körültekintőek. Hangsúlyozta, fontos, hogy a nyelvtanárnak megfelelő referenciái, a nyelviskolának pedig minőségi garanciái legyenek.

„Kisebb méretű csoportban általában hatékonyabb az oktatás, de jól felkészült, módszertanilag képzett tanár esetében 10-12 fős csoportban is jól lehet haladni.”

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

Rozgonyi Zoltán arról is beszélt, hogy egy nyelvtanár felkészültsége könnyen kiderül, érdemes megkérdezni a gyereket az óra tartalmáról és az otthonra kapott feladatokról. Ezek tükrözik, hogy valóban a diák tanulására épülnek-e a nyelvórák. Nyelviskola esetén azonban csak jóval később derül ki az eredményesség, ezért annak kiválasztásánál a referenciákon kívül az ismerősök véleménye is meghatározó lehet – tette hozzá a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×