INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

nyelvtanulás

nyelvóra

nyelviskola

magánóra

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

Infostart / InfoRádió

Akár ötezer forintot is elkérhet egy 60 perces nyelvóráért egy magántanár - jelezte az InfoRádióban a Nyelvtudásért Egyesület elnöke. Rozgonyi Zoltán azt is elmondta, már akár pár óra után kiderül, hatékonyan dolgozik-e a nyelvtanár.

A közoktatásban tanuló fiatalok számára egyértelműen az angol és a német a leginkább tanult nyelv – mondta Rozgonyi Zoltán. A Nyelvtudásért Egyesület elnöke hozzátette, a nyelvoktatás árai között jelentős különbségek vannak.

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

„Ha valaki magánórát vesz egy tapasztalt nyelvtanártól, az jellemzően 3-3,5 ezer forintba kerül, de akár ötezer is lehet óránként. Nem ritka, hogy két-három diák együtt jár.”

A nyelviskolák csoportos órái ezer forint körüli összegbe kerülnek – mondta Rozgonyi Zoltán. Ennél vannak lényegesen olcsóbb kurzusok is, de a Nyelvtudásért Egyesület elnöke azt javasolja, a választásnál legyünk körültekintőek. Hangsúlyozta, fontos, hogy a nyelvtanárnak megfelelő referenciái, a nyelviskolának pedig minőségi garanciái legyenek.

„Kisebb méretű csoportban általában hatékonyabb az oktatás, de jól felkészült, módszertanilag képzett tanár esetében 10-12 fős csoportban is jól lehet haladni.”

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?

Rozgonyi Zoltán arról is beszélt, hogy egy nyelvtanár felkészültsége könnyen kiderül, érdemes megkérdezni a gyereket az óra tartalmáról és az otthonra kapott feladatokról. Ezek tükrözik, hogy valóban a diák tanulására épülnek-e a nyelvórák. Nyelviskola esetén azonban csak jóval később derül ki az eredményesség, ezért annak kiválasztásánál a referenciákon kívül az ismerősök véleménye is meghatározó lehet – tette hozzá a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.

Kapcsolódó hang

Hogyan válasszunk nyelvtanárt?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018