eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Gyurcsány Ferenc szerepléséről is szavaz tízezernyi párttag

Gyurcsány Ferenc szerepléséről is szavaz tízezernyi párttag

A Demokratikus Koalíció (DK) pártszavazáson kérdezi meg tagságát, folytassanak-e tárgyalásokat a 2018-as parlamenti választások 106 egyéni körzetében a jelölések összehangolásáról más pártokkal - mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

"A Demokratikus Koalíció a 106 egyéni választókerületben való együttműködésnek a híve. Ezt hívjuk "egy az egy ellen politikájának". Az lenne a cél, hogy mind a 106 körzetben egy fideszes jelölttel egy demokratikus ellenzéki képviselőjelölt álljon. Ez ugyanis a kormányváltás előfeltétele".

A pártszavazás másik kérdése az lesz, hogy

legyen-e közös lista, ha azon Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke nem szerepelhet. 

"Mi azt mondjuk, hogy meg kell állapodni az egyéni körzetekben, mert ez kormányváltás feltétele. De az, hogy külön vagy közös listán indulnak-e az ellenzéki pártok, az ebből a szempontból mindegy, mert az a politikusok hatalmi ügye. Biztos, hogy nem lesz kormányváltás, ha egymással szemben indulunk az egyéni körzetekben. Ezért azt javasoljuk, hogy ezekről mindenképpen állapodjunk meg, a lista kérdése pedig ez ügyben nem fontos" - nyilatkozta a DK ügyvezető alelnöke.

Tízezernyi párttagjukat kérdezik meg egy hatnapos pártszavazáson.

"Rajtunk nem múlik az összefogás"

- jelentette ki Molnár Csaba. "Mi úgy látjuk, hogy rajtunk kívül talán nincs is nagyon olyan párt, amelyik feltétel nélkül hajlandó tárgyalni a demokratikus ellenzéki együttműködésről. Azért is kérjük a pártszavazáson a párttagok megerősítését, hogy továbbra is szorgalmazhassuk a tárgyalásokat".

Az ellenzéki pártok között a közös lista lehetőségéről és a közös lista állításáról szóló tárgyalások január elején teljesen leálltak - tette hozzá Molnár Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×