INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

bakondi györgy

európai határok

határvédelem

Bakondi: a szolidaritásnak érvényesülnie kell a határvédelemben

Infostart

A szolidaritásnak az európai határok védelménél is érvényesülnie kell - mondta Bakondi György szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozót megelőzően újságírók előtt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy az Európai Unió kifizeti-e a magyar határkerítés költségeinek kért részét, "azt mondták, hogy megvizsgálják a kérdést".

Hozzátette: a szolidaritásnak ebben a vonatkozásban is érvényesülnie kell, ha a migrációs nyomás és a többletköltségek miatt az unió támogatja Olaszországot és Görögországot, vagy Bulgáriában a kerítéses határrendészetet, "úgy gondoljuk, hogy okszerű felvetés a magyar kormány részéről" a kerítés támogatása.

Részünkről ez politikai felvetés, nem vártuk azt, hogy egy nap alatt pénzt utaljanak át - jegyezte meg.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben kérte arra Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, miután "a kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben".

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018