eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Bajban vannak a sípályák - lapszemle

A felmelegedés a nyári sípályákon is érezteti hatását.

A Magyar Idők Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral készített interjút, aki a lapnak elmondta: létrehozzák az első szakápolási centrumot Kelet-Magyarországon. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a nagy gyermekvárosok bezárásával párhuzamosan 2019 végére 8-12 fős lakásotthonokba, vagy nevelőszülőkhöz kerül minden állami gondozott gyermek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bajban vannak az olasz nyári sípályák, a felmelegedés és a csapadékhiány miatt ugyanis egyre vékonyabb a hóréteg, a műhó előállítása veszteséget termel, ráadásul a megnövekedett árak miatt egyre kevesebb a szállásfoglalás is.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: vándorkiállításra viszik a Magyar Nemzeti Bank által 2015-ben vásárolt erdélyi ezüsttallér gyűjteményét. A 220 darabból álló gyűjtemény mellett a tárlaton látható lesz az MNB bankjegy- és erdélyi aranypénz érmegyűjteménye is. Az MNB a 2014-től 2018-ig tartó időszakra mintegy 30 milliárd forintos keretet különített el a külföldre került magyar, vagy magyar vonatkozású műkincsek megvásárlására.

A Világgazdaság arról ír, hogy miközben Magyarországon a malmok a tavalyinál magasabb árat adnak a jó minőségű búzáért, az exportpiac továbbra is nyomott. A gabonafeldolgozók egy része már meglépte a korábban beharangozott 5-10 százalékos lisztáremelést.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: állami fejlesztési támogatásokért és az éttermi csapolt sör áfacsökkentésért harcol a söripar. Az ágazat szereplői átgondolt stratégiáért lobbiznak, javaslataikat ősszel terjesztik a kormány elé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×