eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Újra becsöngetnek - a tanév legfontosabb dátumai

Újra becsöngetnek - a tanév legfontosabb dátumai

Pénteken indul a tanév, az oktatási intézmények által megrendelt csaknem 13 millió tankönyv jelentős része már az iskolákban van. Az első szünetre október végéig kell várni.

Már alig több mint kétszázezer tankönyvet kell kiszállítani az iskolákba, a megrendelt 12,7 millió könyv döntő többsége már az intézményekben van – mondta hétvégén az oktatási államtitkár. Palkovics László azt ígérte: nem lesz semmilyen fennakadás. Augusztus 21-től megnyitották a pótrendelési lehetőségeket is az iskolák számára.

Idén bővült azon gyerekek köre, akik ingyen kapják a tankönyveket – hangsúlyozta korábban Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár. Az 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen kapja a tankönyveket, a 10-12. évfolyamokon pedig rászorultsági alapon, nagyjából 60 százalék a díjmentes arány - jelezte.

A 2017/18-as tanév is 180 oktatási napból áll. A legtöbb intézményben péntek reggel tartják a tanévnyitót és utána többnyire rövidített órák lesznek. Az utolsó tanítási napja 2018. június 15. péntek lesz, a végzős középiskolások 2018. május 3-án mennek utoljára iskolába.

Az őszi szünet október 27-től november 5-ig tart. Karácsony kétnapos ünnepe idén hétfő-keddre esik – a téli szünet így a 23-i szombattal indul, és január 3-án, szerdán kell először újra iskolába menni.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. március 28. szerda lesz, és egy hétre rá, ugyancsak szerdán kezdődik ismét a tanítás.

Idén is lesznek úgynevezett témahetek, zömében a tavaszi időszakban. Pénzügyi és vállalkozói-, digitális valamint fenntarthatósági témahéthez csatlakozhatnak az iskolák.

Az országos kompetenciamérés jövő év május 23-án lesz a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamokon.

A tárca ígérete szerint – az iskolakezdés miatt - legkésőbb kedden minden család megkapja a szeptemberi családi pótlékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×