INFORÁDIÓ 
2019. február 18. hétfő
Bernadett

iskolakezdés

iskola

tanév

Újra becsöngetnek - a tanév legfontosabb dátumai

Újra becsöngetnek - a tanév legfontosabb dátumai

Infostart / InfoRádió

Pénteken indul a tanév, az oktatási intézmények által megrendelt csaknem 13 millió tankönyv jelentős része már az iskolákban van. Az első szünetre október végéig kell várni.

Már alig több mint kétszázezer tankönyvet kell kiszállítani az iskolákba, a megrendelt 12,7 millió könyv döntő többsége már az intézményekben van – mondta hétvégén az oktatási államtitkár. Palkovics László azt ígérte: nem lesz semmilyen fennakadás. Augusztus 21-től megnyitották a pótrendelési lehetőségeket is az iskolák számára.

Idén bővült azon gyerekek köre, akik ingyen kapják a tankönyveket – hangsúlyozta korábban Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár. Az 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen kapja a tankönyveket, a 10-12. évfolyamokon pedig rászorultsági alapon, nagyjából 60 százalék a díjmentes arány - jelezte.

A 2017/18-as tanév is 180 oktatási napból áll. A legtöbb intézményben péntek reggel tartják a tanévnyitót és utána többnyire rövidített órák lesznek. Az utolsó tanítási napja 2018. június 15. péntek lesz, a végzős középiskolások 2018. május 3-án mennek utoljára iskolába.

Az őszi szünet október 27-től november 5-ig tart. Karácsony kétnapos ünnepe idén hétfő-keddre esik – a téli szünet így a 23-i szombattal indul, és január 3-án, szerdán kell először újra iskolába menni.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. március 28. szerda lesz, és egy hétre rá, ugyancsak szerdán kezdődik ismét a tanítás.

Idén is lesznek úgynevezett témahetek, zömében a tavaszi időszakban. Pénzügyi és vállalkozói-, digitális valamint fenntarthatósági témahéthez csatlakozhatnak az iskolák.

Az országos kompetenciamérés jövő év május 23-án lesz a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamokon.

A tárca ígérete szerint – az iskolakezdés miatt - legkésőbb kedden minden család megkapja a szeptemberi családi pótlékot.

Kapcsolódó hang

Pénteken kezdődik a tanítás
 


A címlapról ajánljuk

Lövések az Örsön

Két társaság szólalkozott össze egy söröző előtt, ekkor dördültek el a gázpisztolyos lövések...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018