eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Fejlesztik a busójárás kiemelt helyszíneit

Fejlesztik a busójárás kiemelt helyszíneit

A közelmúltban 850 milliós, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el Mohács, amit a busójárás színtereinek fejlesztésére fordíthat az önkormányzat. A Busóudvarban és a Széchenyi téren új interaktív eszközöket állítanak üzembe, a Deák teret pedig szinte teljes egészében átalakítják.

Az önkormányzat közlése szerint a pályázat elnyerését követően már a támogatási szerződést is aláírták, így a szükséges közbeszerzési és egyéb, a beruházást megelőző eljárások lezárása után megkezdődhetnek a munkálatok - írta a bama.hu.

A megítélt összeg – 849 millió forint – teljes egészében vissza nem térítendő, azaz a fejlesztések a városnak nem kerülnek pénzébe. A munkálatok legfőbb célja, hogy a busójárás főbb helyszínei méltók legyenek az egyre több érdeklődő fogadására, azonban a beruházás előnyeit a mohácsiak is élvezhetik a mindennapokban.

  • Mindenekelőtt a Deák tér átépítése révén, ahol a télűzés során a Vendégudvarban ehetnek-ihatnak a látogatók. A tervek szerint valódi rendezvénytérré alakítják, a park tengelyében lévő rendezvényterületet a kitelepülő árusok számára áram, víz- és szennyvíz csatlakozási lehetőséggel úgynevezett árusító sáv övezi majd.
  • A mozi északi oldala mellé sétányt terveznek. A Hősi emlékmű mind keleti, mind nyugati oldalára egy mobil színpad felállításának lehetőségével számolva az elektromos csatlakozásokat is kiépítik.
  • A Busóudvarban a 21. század elvárásainak megfelelő élményelemeket jelentő technikai fejlesztéseket valósítanak meg, interaktív bemutatási formákat alakítanak ki, így több mint három új önálló programelem lesz elérhető.
  • A Széchenyi téren LED-falakat állítanak fel. A munkálatok befejezési határideje 2019. november 30.
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×