eur:
389.19
usd:
357.54
bux:
73262.63
2024. július 22. hétfő Magdolna
Neptun-problémák a Pécsi Egyetemen

Neptun-problémák a Pécsi Egyetemen

Az internetes tanulmányi rendszer hibája miatt több hallgató féléve is veszélybe került a Pécsi Tudományegyetemen - értesült az InfoRádió, amely utánajárt a helyzetnek.

Egy orvostanhallgató kereste meg az InfoRádiót azzal, hogy a Neptun nevű elektronikus tanulmányi rendszer hibája miatt nem tudott bejelentkezni az augusztusi vizsgáira és a következő szemeszter kurzusaira. Azt állítja, hogy a tanulmányi hivatal nem segített neki, ezért most attól tart, hogy önhibáján kívül félévet kell ismételnie.

Az InfoRádió megkereste az orvosi kar dékáni hivatalát és tanulmányi hivatalát, de kérdéseinkre sehonnan sem érkezett válasz, ezért a Pécsi Tudományegyetem vezetéséhez fordultunk. Interjút kértünk, de a Rektori Hivatal csak írásban adott tájékoztatást. A közleményben megerősítik, hogy

a Neptun előfeltétel-ellenőrző algoritmusa hibás eredményt adott az Általános Orvostudományi Kar egyik kurzusjelentkezésénél, de ezt 30 perc alatt elhárították,

és a hallgatók mind a 102 üres helyet betöltötték. Aki pedig egy vizsgára vagy egy kurzusra a rendszer hibájából nem tudott jelentkezni, annak utólag biztosítják ezt a lehetőséget - ígéri az egyetem.

Az SDA Informatikai Zrt. által kifejlesztett Neptun 2015-ben váltotta fel, egészen pontosan olvasztotta magába a Dexter Informatikai és Tanácsadó Kft. Egységes Tanulmányi Rendszerét, de néhány helyen már évekkel korábban bevezették.

Az InfoRádió 2013-ban számolt be arról, hogy több egyetemen is gond volt a beiratkozással a Neptun hibája miatt.

2013-ban az ELTE oktatási igazgatója, Cseszregi Tamás pénzhiányra hivatkozott, amikor a Neptum hibájval szembesítettük.

Az idei esettel összefüggésben a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatala közleményében hangsúlyozza, hogy ezekben a napokban

200 ezer előfeltétel-vizsgálattal kombinált kurzusfelvételt bonyolítanak le a Neptunban,

és a legnagyobb körültekintéssel megszervezett előkészületek ellenére előfordulnak hibák, melyeket igyekeznek gyorsan kijavítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, valószínűleg Kamala Harris lesz a demokraták új elnökjelöltje, de ha meg is kapja a bizalmat, nincs túl sok esélye Donald Trumppal szemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tépni kezdték az európai részvényeket

Tépni kezdték az európai részvényeket

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthatunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is emelkedhetnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×