eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Itt a nagy verseny: szarvasbőgés vagy motorzúgás?

Itt a nagy verseny: szarvasbőgés vagy motorzúgás?

Raliverseny miatt tiltakozik egy dobogókői alapítvány. A rendezvény főszervezője szerint feleslegesen, mert nem alkalmaznak olyan lezárásokat, amik hosszabb ideig akadályozzák a közlekedést.

A szeptember első hétvégéjére kiírt Credobus Budapest Rallye útlezárásai miatt a szállóvendégek és a turisták nem tudják majd megközelíteni a pilisi Dobogőkőt - panaszolta az InfoRádióban Lőrincz László, a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke.

"Kizárt, hogy másfél napig Dobogókő az ország fele irányából megközelíthetetlen legyen. Ezt másképp kellett volna megszervezni. Se buszközlekedés, se autós, a szállodákba nem tudnak feljönni a vendégek, a kirándulókról nem is beszélve. Ráadásul szarvasbőgés van. Nem megakadályozni szeretnénk a versenyt, csak normális keretek közé helyezni, hogy senkinek se sérüljenek az érdekei" - mondta Lőrincz László.

Nem zárják le teljesen Dobogókőt a raliverseny miatt - ígéri Adamovics Márk, a rendezvény főszervezője.

"Folyamatos zárást kérünk ugyan, de a futamok között van félórás-háromnegyed órás lyuk, amelyet arra szoktunk használni, hogy aki célirányosan valahova megy, beengedjük, végigkísérjük szirénás autóval az útvonalon. Három buszjáratot érint szombaton a korlátozás, meg fogjuk oldani, hogy bejussanak valahogyan, mert működnie kell a közlekedésnek. Mi a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel állunk kapcsolatban, tőlük béreltünk ki két útszakaszt, épp azért csak ennyit, hogy akik túrázni szeretnének azon a hétvégén, nekik is legyen helyük rá" - mondta a főszervező.

Adamovics Márk szerint a szarvasbőgést sem fogják zavarni, mert az el sem kezdődött, különben a helyi szállásokat nem ők, az autóversenyzők, hanem a vadászok foglalnák el. A rali főszervezője megígérte, hogy még a verseny előtt egyeztet az útlezárások ellen tiltakozó alapítvány vezetőivel, hogy eloszlassa az aggályaikat, és arra is szeretné felhívni a figyelmüket, hogy a rendezvény tízezer fizetővendéget jelent a dobogókői vállalkozásoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×