INFORÁDIÓ 
2020. február 21. péntek
Eleonóra

munkaügy

túlfoglalkoztatás

munkaidő

közigazgatás

Akciózik a közigazgatási szakszervezet: másfél hónapig tényleg nyolc óra a munkaidő

Akciózik a közigazgatási szakszervezet: másfél hónapig tényleg nyolc óra a munkaidő

InfoRádió

A munkaügyi szakigazgatási szervekkel akadályoztatná meg a közalkalmazottak túlfoglalkoztatását a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Az akcióról Boros Péterné, a szervezet elnöke beszélt az InfoRádióban.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, nyáron köztisztviselőktől, közalkalmazottaktól, kormány- és állami tisztviselőktől is azt hallották, munkaerő-, ugyanakkor megbecsüléshiány van, megélhetési problémák vannak, a maradók is távoznának, folyamatos túlórázás, szabadságot nem tudják kivenni, ingyen túlmunka, napi tízórás munkaidő jellemző.

„Rendet szeretnénk tenni a munkahelyeken. Tisztes munkabért akarunk a közigazgatásban és közszolgálatban.

Ezért indítunk országos akciót a szigorú munkahelyi törvényesség visszaszerzéséért. Az akciónak az a lényege, hogy szeretnénk, ha mától a tisztes munka világnapjáig, október 7-ig a közszolgálatban mindenki betartaná a törvényes munkaidőt, nyolc órát dolgozna.”

Ennyit kell megtenni azért, hogy kiderüljön, milyen létszámhiány van a közigazgatásban – hangsúlyozta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

„Nem szeretnénk, ha az ott dolgozók – többsége nő – hivatástudata tartaná fent a látszatrendet – közölte Boros Péterné. Hozzátette, ha ez nem sikerül, a szervezet munkajogi segítséget biztosít és intézmények esetén állami ellenőrzést kérnek.

„Szeretnénk, ha a törvényeket az állam is betartaná. Ehhez az kell, hogy akit méltánytalanság ér, szóljon nekünk, megígérjük, hogy utánajárunk.”

Kapcsolódó hang

Akciózik a közigazgatási szakszervezet: másfél hónapig tényleg nyolc óra a munkaidő
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018