eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Villamos a szuperkórházhoz: megszólalt Cserháti Péter

Egyelőre csak vizsgálják annak lehetőségét, hogy valamilyen kötöttpályás vonal épüljön a tervezett dél-budai szuperkórházhoz – mondta egy ma megjelent cikkre reagálva a fővárosi kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Cserháti Péter az InfoRádióban hangsúlyozta: megállapodtak az érintett önkormányzatokkal az egészségügyi centrumok építéséhez-bővítéséhez szükséges döntéshozatal felgyorsításáról.

„Nemrég megjelent egy kormányrendelet, amely úgynevezett kiemelt hatósági üggyé nyilvánította az Egészséges Budapest Programmal összefüggő helyszíneket”

- mondta a program miniszteri biztosa.

Közölte: 11 olyan fővárosi kerület van, aminek a területén olyan kórház működik, amit érint a fejlesztés. Emellett érinti magát a fővárosi önkormányzatot is, hiszen számos esetben az övezetátminősítés vagy a közlekedésfejlesztési lépés már a fővárosi kompetenciát is érintheti.

„Gyakorlatilag lefolytattuk a tárgyalásokat a fővárossal, illetve a kerületi önkormányzatok képviselőivel is, és egyenként kötünk megállapodást velük, hogy a folyamathoz tartozó önkormányzati rendeletalkotási folyamatok időben megtörténhessenek” - mondta Cserháti Péter.

Elmondta, hogy reményeik szerint már ősszel a közgyűlés elé kerülhetnek azok az építési, területrendezési szabályzatok, amelyekben tükröződnek a megállapodásokban foglaltak.

„Hiszen nem egy helyen a beépíthetőség, a magasság, a környezethez való viszony és a közlekedési kérdések fontosak az önkormányzatok számára” - tette hozzá.

Szintén feladata a folyamatnak és a projekttervezésnek a közlekedésfejlesztés átgondolása.

„Több helyszínen is vannak ezzel összefüggő feladatok, ilyen például egy egyirányú utca átalakítása a kórház jobb megközelíthetősége érdekében.

Ezek közül kiemelkedő a dél-budai centrum körüli közlekedésfejlesztés.

Ennek egy részéről a kormány már döntött, most az ehhez szükséges közúti közlekedésfejlesztés tervezése zajlik” - közölte a miniszteri biztos.

„A 11. kerület felvetette az előzetes tárgylások során, hogy a kötöttpályás közlekedés lehetőségét is át kell gondolni. Ezek is a társtárca által koordinált tervezési folyamatban felmerülő szempontok,

de még azért messze nincs döntési helyzet, ez egyelőre egy megvizsgálandó lehetőség”

- jelentette ki az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×