eur:
388.81
usd:
361.88
bux:
68686.54
2024. május 8. szerda Mihály

Szijjártó szerint csökkenteni kellene a brüsszeli vízfejet - hetilapszemle

Az unió kisebb lesz, ezért kisebb bürokráciára van szükség - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Figyelőnek adott interjújában.

A Figyelő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel készített interjút, aki szerint egyes nyugat-európai politikusok szeretnék megbontani a visegrádi négyek egységét, ám ez a tárcavezető szerint nem fog sikerülni.

A miniszter úgy fogalmazott: az unió kisebb lesz, ezért kisebb bürokráciára van szükség, a brüsszeli vízfej csökkentésével pedig jelentős összegeket lehetne megtakarítani.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország nem orosz- vagy Amerika-barát külpolitikát folytat, hanem magyarbarátot. Részletek a Figyelőben.

A HVG összeállításából kiderül: ha az ellenzék nem készül teljes gőzzel a mai szabályok szerinti parlamenti választásra, akkor már most elvesztette jövő évi csatát.

A lap szerint az őszi nem hivatalos kampánykezdés egyik nagy kérdése az lesz, hogy az utóbbi hónapokban felbukkant új politikai erők fel tudnak-e újra pörögni, illetve, hogy a kampány mennyire durvul majd el. Részletek a HVG-ben.

A Heti Válasz arról ír, hogy vihart kavart Parragh László kamarai elnök azzal a kijelentésével, hogy zárjanak be gimnáziumokat. A lap szerint a felsőoktatás kapujaként szolgáló gimnáziumok és a szakképzés szembeállítása álkonfliktus, mesteremberből ugyanis a cikk szerint azért van kevés, mert a szakképzés gyenge és nem azért, mert a diákok mindegyike fehérgalléros munkát szeretne. Részletek a Heti Válaszban.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×