eur:
393.8
usd:
369.06
bux:
65831.85
2024. április 23. kedd Béla
Egy fontos kérdésben megmenekült a kormány

Egy fontos kérdésben megmenekült a kormány

Mentesülnek jövőre a háziorvosok az öt évnél régebben megszerzett praxis eladása utáni személyi jövedelemadó megfizetése alól – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkár azt elmondta, hogy megszűnt a patika-hitelprogram miatt indult uniós kötelezettségszegési eljárás.

Gördülékenyebbé válhat az orvosi praxisok eladása jövőre. A 2018-tól tervezett változtatásról Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár beszélt budapesti sajtótájékoztatóján:  "Jövőre

nem kell megfizetni a személyi jövedelemadót

azon praxisok eladása után, amelyeket öt évnél régebben szerzett meg a háziorvos.”

Az egészségügyi államtitkár kiemelte: folytatódik a patika-hitelprogram, megkönnyítve a fiatal gyógyszerészek tulajdonhoz jutását. Egyúttal beszámolt arról, hogy mára szinte az összes patika a jogszabálynak megfelelően gyógyszerészi többségi tulajdonban van.

"Lezárult a folyamat, öt év alatt sikerült visszaadni a patikusok kezébe a  magyar patikákat. Nincs már olyan patika, amelyben a tulajdonosváltás ne történt volna meg, és kevesebb mint öt olyan hely van, ahol öröklés vagy más adminisztrációs ok miatt még nem sikerült lezárni a folyamatot" - mondta az államtitkár.

A politikus újságírói kérdésre elismerte: valóban indult Magyarország ellen uniós kötelezettségszegési eljárás a patikai hitelprogram miatt, de

a vizsgálatot Brüsszel június elején megszüntette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Az Európai Unió ellenálló képességét a Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború átvészelésében, és a gazdasági válság megelőzését olyan stratégiai politikáknak köszönhetjük, mint a SURE, a NextGenerationEU és a REPowerEU. E sikerek ellenére a válságok és más globális tendenciák hatással voltak Európa versenyképességére, amelyet most egy reformcsomaggal kell orvosolni – mondta el az Európai Parlamentben kedden tartott beszédében Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Európai Tanács 2024. április 17-18-i rendkívüli ülésének következtetéseiről beszélve.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×