eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Bróker Marcsi 33 ügyet már megúszott

Bróker Marcsi 33 ügyet már megúszott

Elévülés miatt szüntetett meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 33 sértett sérelmére elkövetett csalás miatt indult nyomozást a Bróker Marcsi néven elhíresült Dobrai Sándorné ellen – számolt be a Magyar Idők Polt Péter legfőbb ügyész válaszáról, amelyet egy képviselői kérdésre adott.

Bróker Marcsi 33 károsultja esetében megszüntették a büntetőeljárást – derült ki a legfőbb ügyész Lukács László György (Jobbik) országgyűlési képviselőnek adott válaszából. Polt Péter szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség elévülés miatt szüntette meg a nyomozást - írta a Magyar Idők.

Dobrai Sándorné ennek a 33 sértettnek 211 226 605 forint kárt okozott, 21 sértett esetében teljes egészében, 8 esetében részben megtérült, míg 4 esetében nem térült meg a kár.

Öt sértett tett panaszt a megszüntetés ellen, panaszuk elbírálása folyamatban van.

Ismert, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat június közepén a Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi Dobrai Sándornéval szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Eszerint

a döntően magánszemélyeknek okozott károk százezer forinttól egymilliárd forintig terjednek.

A büntetőeljárásban 768 sértettet sikerült azonosítani, akiknek a kára összesen meghaladja a tízmilliárd forintot, ezzel szemben a vádlott az évek során a sértettek részére négymilliárd forintnál kevesebbet fizetett ki.

A terjedelmes, 1729 oldalnyi vádiratban

összesen 768 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, kétrendbeli sikkasztás,

ötrendbeli számvitel rendjének megsértése, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt történt vádemelés az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×