eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A kánikula után egy kicsit megpihenhetünk

A Kárpát-medence fölött átvonult hidegfront mögött szárazabb levegő érkezik, átmenetileg több fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Az esti, éjszakai órákban többnyire gyengén felhős lesz az ég, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati felén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésből helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat.

Vasárnap a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, főként a Dunántúlon fordulhat elő néhol záporeső. A szél fokozatosan északnyugatira fordul, vasárnap napközben többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között valószínű, Sopron környékén lehet ennél hűvösebb.

Anticiklon nyúlik be a kontinens nyugati partvidéke fölé, és magasnyomás alakítja Délkelet-Európa időjárását is, ennek hatására az említett területeken kevés a felhő, sokat süt a nap. A legmelegebb a Balkán-félszigeten van, Görögországban helyenként 40-43 fok is előfordul.

Markáns ciklon örvénylik középpontjával a Balti-tenger fölött. Hosszan elnyúló frontrendszere mentén Franciaországtól, valamint a Földközi-tenger nyugati medencéjétől egészen Oroszországig változékony, többfelé szeles az idő, helyenként jelentős mennyiségű csapadék alakul ki, hűvös levegő árasztja el a térséget.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×