INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

margitsziget

felújítás

parkoló

behajtás

Úszik a Margitsziget: még mindig tilos a behajtás

Úszik a Margitsziget: még mindig tilos a behajtás

Infostart

Június 28-án fejeződhet be a Margitszigeten a csatornaberuházás, június 29-től pedig a sziget északi oldalán lévő fizetős parkolót is használhatja minden gépkocsival érkező. Most ezt csak a szállodák vendégei tehetik meg

Két hónapot eleve csúszott a befejezés, a végső határidő pedig május 31. volt, de mára ez a határidő is lejárt. A főpolgármesteri hivatal az Indexet még június elején tájékoztatta úgy, hogy további egy hónapot csúszik az átadás: a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása és a munkaterület teljes visszaadása pedig várhatóan csak június végén történik meg.

Mint ahogy az InfoRádió többször is beszámolt róla, a munkálatok folyamatosan zajlanak a Margitszigeten, ahol részben a régóta esedékes csatornázási beruházás, részben a nyári budapesti vizes világbajnokság miatt zajlik építkezés és felújítás.

A Városháza sajtóosztálya még márciusban azt közölte, hogy a csatornaépítés földmunkáival végeztek, májusig már csak az átemelő telepek befejezése, az északi fizetős parkoló bővítése és az atlétikai centrum közműhálózatának szétválasztása van hátra.

A margitszigeti fejlesztések megvalósítása és időzítése ugyan összhangban vannak a vizes vb előkészületeivel, de a munkálatok jelentős része önálló fővárosi beruházásban, a 2013-ban elfogadott „Margitsziget fejlesztési terv" részeként zajlik – tették akkor hozzá.

A Városháza azt is hangsúlyozta, hogy a munkálatok ideje alatt az egész Margitsziget munkaterületnek minősül.

A Városháza most a margitszigeti csatornaberuházás várható befejezéséről és a sziget északi oldalán lévő parkoló várható átadási időpontjáról többszöri megkeresésünkre annyit közölt, hogy a margitszigeti projekt műszaki átadás-átvétele a tervek szerint június 28-án zárul le. A Városháza azt ígéri, hogy várhatóan

június 29-től üzemszerűen működik majd parkoló,

és minden a szigetre gépkocsival behajtó látogató használhatja ettől az időponttól.

Ha a beruházó tartja ezt a határidőt, a munkák átadása a teljes szigeti rekonstrukció esetében csak valamivel több mint két héttel előzi meg a budapesti vizes világbajnokság kezdetét, a sportesemény ugyanis a hivatalos program szerint július 14-én kezdődik.

Kapcsolódó hang

Margitsziget: még mindig tilos a behajtás
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018