INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Szökőnap

nagykanizsa

gyár

oltás

Még órákig tart a GE-üzem oltása

Még órákig tart a GE-üzem oltása

InfoRádió / MTI

Tűz ütött ki szerdán a GE fényforrás üzletágának nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktárban. Az épületet mindenki elhagyta, nem sérült meg senki. Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője késő délután arról számolt be, hogy még tartanak az oltási munkálatok.

Több mint ötven tűzoltó dolgozik a helyszínen, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre érkezett egy katasztrófavédelmi mobil labor is.

A 11 ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben kétezer négyzetméteren pusztítottak lángok. Az égő csomagolóanyag miatt a raktárépületben hatalmas füst keletkezett. A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját is biztonságban kivitték - közölte Bangó Szilárd.

A tűz keletkezésekor az épületben mintegy száz ember tartózkodott, mindannyian elhagyták a raktárat.

Az oltáshoz Zalakarosról, Pacsáról, Marcaliból, Keszthelyről, Zalaegerszegről, továbbá Lentiből, Nagyatádról és Kaposvárról is érkeztek tűzoltók. Bangó Szilárd tájékoztatása szerint az oltási munkák még több órán át eltarthatnak. 

A tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A GE kommunikációs osztálya közleményében azt írta, hogy a GE fényforrás üzletágának nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktár második emeletén keletkezett a tűz. Az épületet sikeresen kiürítették, nem sérült meg senki. Az üzem környezete nem volt veszélyben.

A GE mindenben együttműködik a hatóságokkal a tűz okainak kivizsgálásában - írták.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018