INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

magyar nemzet

lapszemle

véda

kamerarendszer

gyorsulás

baleset

A másik gyorsulási versenyes kerület is kamerákat kér

Infostart / InfoRádió

Az életveszélyes gyorsulási versenyek másik budapesti helyszínén, a Váci úton is szükség lenne kamerahálózat telepítésére - írja a Magyar Nemzet az angyalföldi önkormányzat sajtóreferensére hivatkozva, miután az óbudai polgármester az InfoRádióban azt mondta, előrehaladott tárgyalásokat folytat a BRFK-val a Szentendrei útra telepített kamerákról.

Nemcsak az óbudai Szentendrei úton, hanem az életveszélyes gyorsulási versenyek másik nagy budapesti helyszínén, az angyalföldi Váci úton is szükség lenne a Véda elnevezésű intelligens közúti kamerahálózat telepítésére – közölte a Magyar Nemzet kérdésére Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense, arra reagálva, hogy Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere az InfoRádióban beszélt arról: az ügyben előrehaladott tárgyalásokat folytatott a BRFK-val.

A sajtóreferens elmondta, már hosszú évek óta jelzik a veszélyt a rendőrségnek, folyamatosak is a hatósági ellenőrzések, de a száguldozó autósok újra és újra felbukkannak a város egyik legforgalmasabb, fővárosi fenntartású útvonalán.

A III. kerületi önkormányzat a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy a rendőrök a Záhony utcai helyszínt megfelelőnek tartják a kamerarendszerre, azonban a közel 100 millió forintos költség finanszírozásáról, nem tudtak tájékoztatást adni. A Belügyminisztérium még március végén közölte: a rendszer csak akkor bővíthető, ha az önkormányzat átvállalja az eszköz beszerzésének, telepítésének és üzemeltetésének költségeit is. Óbuda egyharmados arányban tudna a költségekhez hozzájárulni – mondta akkor Bús Balázs.

Tóth József Angyalföld polgármestere kéréssel és javaslattal fordul a XIII. kerületi rendőrkapitányhoz, hogy la Váci útra telepíthessenek intelligens kamerákat – mondta a Magyar Nemzetnek a kerület sajtóreferense.

A címlapról ajánljuk

Nagy tűz a II. kerületben

Kigyulladt egy társasház a II. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018