eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A másik gyorsulási versenyes kerület is kamerákat kér

Az életveszélyes gyorsulási versenyek másik budapesti helyszínén, a Váci úton is szükség lenne kamerahálózat telepítésére - írja a Magyar Nemzet az angyalföldi önkormányzat sajtóreferensére hivatkozva, miután az óbudai polgármester az InfoRádióban azt mondta, előrehaladott tárgyalásokat folytat a BRFK-val a Szentendrei útra telepített kamerákról.

Nemcsak az óbudai Szentendrei úton, hanem az életveszélyes gyorsulási versenyek másik nagy budapesti helyszínén, az angyalföldi Váci úton is szükség lenne a Véda elnevezésű intelligens közúti kamerahálózat telepítésére – közölte a Magyar Nemzet kérdésére Gellért Lajos, a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense, arra reagálva, hogy Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere az InfoRádióban beszélt arról: az ügyben előrehaladott tárgyalásokat folytatott a BRFK-val.

A sajtóreferens elmondta, már hosszú évek óta jelzik a veszélyt a rendőrségnek, folyamatosak is a hatósági ellenőrzések, de a száguldozó autósok újra és újra felbukkannak a város egyik legforgalmasabb, fővárosi fenntartású útvonalán.

A III. kerületi önkormányzat a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy a rendőrök a Záhony utcai helyszínt megfelelőnek tartják a kamerarendszerre, azonban a közel 100 millió forintos költség finanszírozásáról, nem tudtak tájékoztatást adni. A Belügyminisztérium még március végén közölte: a rendszer csak akkor bővíthető, ha az önkormányzat átvállalja az eszköz beszerzésének, telepítésének és üzemeltetésének költségeit is. Óbuda egyharmados arányban tudna a költségekhez hozzájárulni – mondta akkor Bús Balázs.

Tóth József Angyalföld polgármestere kéréssel és javaslattal fordul a XIII. kerületi rendőrkapitányhoz, hogy la Váci útra telepíthessenek intelligens kamerákat – mondta a Magyar Nemzetnek a kerület sajtóreferense.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×