eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Felveszi a kesztyűt a rendőrség korunk legnagyobb veszélyforrásával szemben - lapszemle

A kiberbűnözésre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb kampányában.- számol be a Magyar Idők.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy még helyettesítésekkel sem tudta megoldani az egyik budapesti szakképző iskola, hogy hetente 100 tanórát szaktanár tartson meg, ezért a helyi szakszervezet Székely László ombudsman segítségét kérte – derül ki az alapjogok biztosának júniusi jelentéséből. Az érintett intézménynél a tavalyi tanévkezdésig nem sikerült betölteni az angol-, a matematika-, az informatika-, a testnevelés- és a turisztikatanári állásokat.

Az étrend-kiegészítők és a speciális tápszerek vizsgálata, valamint a menzareformként elhíresült rendelet betartásának ellenőrzése is napirenden van az év végéig a kormányhivatalok népegészségügyi főosztályainak ellenőrzési listáján – közli a Magyar Nemzet. A vizsgálatok egyik oka, hogy ezeket a szereket előszeretettel hamisítják, és olykor az interneten vásárolt termékek megbízhatósága is vitatható.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy korunk egyik legnagyobb veszélyforrására, a kiberbűnözésre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb kampányában. A nemzetközi akció az Europol koordinálásával 29 országban vette kezdetét, hogy felvegyék a harcot az ilyen bűncselekményekkel szemben.

Az ingatlanárak emelkedése és a turizmus szárnyalása indokolttá teszi, hogy a nemrég eladott Sofitel után más hotelépületek is piacra kerüljenek - közli a Világgazdaság piaci szakértőkre hivatkozva. Mint írják: a szállodaiparban beköszöntő felújítási hullám az elöregedett épületek akár milliárdos nagyságrendű rekonstrukciójához szükséges pótlólagos források bevonását teszi elengedhetetlenné.

Eddig több mint 140 millió eurót nyertek el a magyar pályázók a közvetlen brüsszeli beadású kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramban, a Horizont 2020-ban, ami az uniós tagállamok között a 19. helyet jelenti – írja a Portfolio a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal minapi fórumára hivatkozva. A régiós országok közül azonban az első helyen állunk, ha a programon belül az Európai Kutatási Tanács által kiírt pályázatokon a nyertes projektek számát nézzük.

A napi.hu szerint két uniós forráson alapuló, a Széchenyi terv keretében kiírt pályázatnak köszönhetően akár 10-20 vidéki nagyvárosban is megújulhat a távhőtermelés, mivel bekerülhetnek a rendszerbe a megújulók. Az érdeklődés várhatóan nagy lesz, a fő kérdés azonban az, hogy lesz-e elegendő önereje az önkormányzatoknak a beruházások finanszírozására. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A pénzcentrum.hu abban próbál segíteni olvasóinak, hogy miként juthatnak ki Budapestről a ferihegyi repülőtérre olcsóbban, mintha a fővárosi taxisrendelet nyomán a fix tarifás taxikat választanák. A tömegközlekedés melletti egyéb lehetőségekről bővebben a portálon olvashatnak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×