eur:
388.49
usd:
360.93
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Nem ad plusz pénzt a 3-as metró felújítására a fővárosnak a kormány - a nap hírei

Felfelé módosította magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését az OECD. Előrehozott választások lesznek csütörtökön Nagy-Britanniában.

Nem ad plusz pénzt a 137 és fél milliárd forinton felül a 3-as metró felújítására a fővárosnak a kormány - nyilatkozta az ATV-nek Orbán Viktor kormányfő. Tarlós István főpolgármester, aki részt vett a szerdai kormányülésen csütörtökre ígért tájékoztatást.

Mintegy 3 milliárd forintos, európai uniós támogatású programot indít a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére a kormány. A programba több mint hatezer ember vonható be.

Több pénz jut jövőre a rendőrségre, a biztonságra - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kontrát Károly kijelentette: a rendőrség 22 milliárd forintos többlettámogatással számolhat. A parlament várhatóan a jövő héten fogadja el a 2018-as költségvetést.

Még 1,5 milliárd forint igényelhető az Otthon melege programban meghirdetett fűtéskorszerűsítési támogatásból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Egy nap alatt több mint 3.500-an pályáztak, az átlagos támogatási igény 500 ezer forint.

Csaknem 4 milliárd forintos kutatás-fejlesztési program indult Szegeden. A több tudományterületet összekapcsoló kutatási program középpontjában az egészségállapottal kapcsolatos vizsgálatok állnak a fogantatástól kezdve egészen az időskorig.

Az államháztartás központi alrendszerének májusi hiánya 91,9 milliárd forintot, az első öt havi hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki - közölte Nemzetgazdasági Minisztérium. Tavaly az első 5 hónapban az államháztartás 13,2 milliárd forint hiányt mutatott.

Felfelé módosította magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését az OECD. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet a tavaly novemberben kiadott tanulmányban jelzett 2 és fél százaléktól 3,8 százalékra emelte az idei és 3,4 százalékra a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését.

Évente több száz millió forintra tehető a hamisított autóipari termékek értéke - mondta Teleki József a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának vezetője. Magyarországon több mint 10 ezer munkahely szűnt meg illegálisan előállított áruk miatt.

Előrehozott választásokat tartanak csütörtökön Nagy-Britanniában. Theresa May miniszterelnök azzal indokolta a voksolás meghirdetését, hogy erőteljesebb mandátummal szeretné elkezdeni a brit uniós tagság megszűnéséről szóló tárgyalássorozatot az Európai Unióval.

Ismét megjelent a madárinfluenza Dél-Koreában. A vizsgálatok a vírus emberre is veszélyes, H5N6-os törzsét mutatták ki. A hatóságok azonnal megtiltották a baromfiszállítást az országban, továbbá a legmagasabb szintű riasztást léptették érvénybe.

Iránban 12-en meghaltak, 39-en megsebesültek a parlamentnél történt lövöldözésben. A merénylők a Khomeini-mauzóleum ellen is indítottak támadást, a harmadik merényletet azonban meghiúsították a hatóságok. A támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

Több mint 100 emberrel a fedélzetén az Andamán-tengerbe zuhant egy mianmari katonai repülőgép, amelynek törzsét már megtalálták a tengerben. A túlélők keresése jelenleg is tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×