eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma
Az osztálykirándulást is lefújhatja az iskolarendőr

Az osztálykirándulást is lefújhatja az iskolarendőr

Leginkább iskolai verekedések, lopás és rongálás miatt kértek segítséget az oktatási intézmények az iskolarendőrtől. A program a legtöbb általános és középiskolában működik. Az iskola rendőrét a pedagógusok, diákok és szülők is kereshetik - közölte Berzai Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának kiemelt főreferense.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008 szeptemberében hívta életre az iskola rendőre programot, amely azóta is sikeresen működik – mondta a közlekedésrendészeti főosztály kiemelt főreferense. Berzai Zsolt szerint a pedagógusok, szülők és tanulók is megkedvelték az iskolába delegált rendőrt.

Mintegy 3 ezer középfokú oktatási intézmény vesz részt a programban, és összesen

2300-an teljesítenek szolgálatot iskolarendőrként.

„Ők a kapcsolattartók az iskola és a rendőrkapitányság között, ha gond támad, akkor lehet hozzá fordulni” - fejtette ki.

Az iskolarendőr elérhetősége egy plakáton megtalálható, ezen akár névtelen is meg lehet keresni. Nemcsak az igazgató vagy a pedagógusok, hanem a diákok és a szülők is jelentkezhetnek nála.

Általában

kisebb verekedések, lopások,

káresemények miatt keresik meg az iskolarendőrt.

A napokban csak a felháborodott szülők akadályozták meg, hogy egy nem megfelelő műszaki állapotban lévő busszal induljanak kirándulásra egy fóti iskola diákjai. Berzai Zsolt szerint az iskolarendőr segítségét lehet kérni akár a busz kiválasztásában, vagy abban is, hogy az indulás előtt ellenőrizze a járművet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×