eur:
392.91
usd:
363.55
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Az osztálykirándulást is lefújhatja az iskolarendőr

Az osztálykirándulást is lefújhatja az iskolarendőr

Leginkább iskolai verekedések, lopás és rongálás miatt kértek segítséget az oktatási intézmények az iskolarendőrtől. A program a legtöbb általános és középiskolában működik. Az iskola rendőrét a pedagógusok, diákok és szülők is kereshetik - közölte Berzai Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának kiemelt főreferense.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2008 szeptemberében hívta életre az iskola rendőre programot, amely azóta is sikeresen működik – mondta a közlekedésrendészeti főosztály kiemelt főreferense. Berzai Zsolt szerint a pedagógusok, szülők és tanulók is megkedvelték az iskolába delegált rendőrt.

Mintegy 3 ezer középfokú oktatási intézmény vesz részt a programban, és összesen

2300-an teljesítenek szolgálatot iskolarendőrként.

„Ők a kapcsolattartók az iskola és a rendőrkapitányság között, ha gond támad, akkor lehet hozzá fordulni” - fejtette ki.

Az iskolarendőr elérhetősége egy plakáton megtalálható, ezen akár névtelen is meg lehet keresni. Nemcsak az igazgató vagy a pedagógusok, hanem a diákok és a szülők is jelentkezhetnek nála.

Általában

kisebb verekedések, lopások,

káresemények miatt keresik meg az iskolarendőrt.

A napokban csak a felháborodott szülők akadályozták meg, hogy egy nem megfelelő műszaki állapotban lévő busszal induljanak kirándulásra egy fóti iskola diákjai. Berzai Zsolt szerint az iskolarendőr segítségét lehet kérni akár a busz kiválasztásában, vagy abban is, hogy az indulás előtt ellenőrizze a járművet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×