eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Korszellem kísértette ma az angolból érettségiző diákokat

Korszellem kísértette ma az angolból érettségiző diákokat

A korábbiakhoz képest nem volt sokkal nehezebb a mai középszintű angol nyelvi érettségi, azonban voltak olyan feladatok, amelyeken - tudásoktól függetlenül - pontot veszíthetnek a vizsgázók - mondta az InfoRádiónak J. Tóth Judit, az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete magyarországi tagozatának elnökségi tagja.

"Az érettségi vizsga nehézségi szintje évről évre kicsit változik. Idén a diákjaink alapvetően úgy jöttek ki a középszintű érettségiről, hogy ez nem volt különösebben nehéz" - mondta el az InfoRádiónak  az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete magyarországi tagozatának elnökségi tagja.

J. Tóth Judit ugyanakkor hozzátette, hogy emeltek valamennyit a középszintű érettségi hivatalos szintén, és egészen új dolog, hogy a B1-es szintre vitték a követelményeket.

Az írásbeli érettségin ebből még igazából semmilyen komoly újdonságot nem érezhettek a diákok, a szóbelin lesz majd szerinte némi újítás.

Korszellem kísértette ma az angolból érettségiző diákokat

Az angoltanár meglátása szerint egyébként nagyon életszerű feladatokkal találkozhatnak a diákok a nyelvi érettségiken: olvasott és hallott szöveget kell érteni, valamint írni kell.

"Az írásban volt olyan érzésem, hogy talán nem mindig szerencsés a témaválasztás: például az egyik mostani feladat azt feltételezi, hogy a vizsgázó egy cambrigde-i egyetemi diák. Értem, hogy ez az idők szelében benne van, de talán éppen annak, akinek esélye sincs erre, bár álmodik róla, ez a helyzet nehéz lehet" - fogalmazott.

 J. Tóth Judit szót ejtett a mai emelt szintű angol érettségiről is. Mint mondta, a részt vevő diákoktól úgy tudja, volt egy olyan feladat, amelyikben egy internetes fórumhoz kellett hozzászólni.

"Ilyen már korábban is előfordult, és ugyan még nem látjuk a javítókulcsot, de sajnos elképzelhető, hogy a javítókulcs egy ilyen internetes laza nyelvezetű helyzetben mégis elvárja a formális nyelvhasználatot" - mutatott rá az angoltanár.

"Ha ez lesz a helyzet, akkor biztos, hogy sok diák fog pontot veszíteni" - jegyezte meg J. Tóth Judit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×