eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezért fájhat a fejünk

Nem az évszaknak, hanem az időjárásnak megfelelően kell öltözködni - mondta Noszek László fül-orr-gégész az InfoRádiónak. A pár napon belüli tíz Celsius-fokot meghaladó hőmérséklet-változás könnyen okozhat felső légúti megbetegedést, vagy akár fülgyulladást - hívta fel a figyelmet a Szent Imre kórház profilvezető főorvosa.

Változékony az időjárás, ezért a téli időszakhoz hasonlóan most is nagy a felső légúti megbetegedések veszélye – mondta a Szent Imre kórház profilvezető főorvosa az InfoRádiónak.

 "Az elmúlt időszakban pár napon belül 15 foknál is nagyobb volt a hőmérséklet-változás.  Tehát amikor az egyik nap 22-24 fok van, a másik nap pedig 7-8, és akár talaj menti fagyok is jönnek éjszaka, akkor

hiába írunk májust, az időjárást úgy kell kezelni, mintha kora tavasz vagy tél lenne"

- hívta fel a figyelmet Noszek László.

Vagyis rendesen fel kell öltözni, lehetőleg rétegesen – tette hozzá a szakorvos.

Noszek László a nem szezonális problémák között említette, hogy a fül-orr-gégészek tapasztalatai szerint a rendelésekre érkező emberek jelentős része a fültisztító-pálcikák nem megfelelő használata miatt kénytelen orvoshoz fordulni.

Inkább ne használjuk ezt - ajánlotta a főorvos.

"Ha valaki mindenképpen használni akarja, akkor legalább semmiképpen ne gyakran tegye:

a napi gyakorisággal végzett fültisztító-használat biztosan káros

- hangsúlyozta a fül-orr-gégész. 

"A túl szárazra tisztított hallójárat azt eredményezheti, hogy a hallójárat bőrének védekező képessége jelentős mértékben legyengül. Ennek következtében - mivel ez egy sötét, párás, meleg lyuk - bizonyos kórokozók előszeretettel megtelepednek benne és tovább rontják a helyzetet" - hívta fel a figyelmet Noszek László.

 A túlzásba vitt fültisztítás könnyen hallójárat-gyulladást okozhat – jelezte a szakorvos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×