eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Leteszi az esküt az új miniszter

Leteszi az esküt az új miniszter

Négynapos ülést tart ezen a héten az Országgyűlés. Kedden esküt tesz a paksi beruházásért felelős új tárca nélküli miniszter és megvitatják az óriásplakátokra vonatkozó kormánypárti javaslatot, szerdán pedig a szavazások után a reklámadóra vonatkozó módosítás is napirendre kerül.

Kedden délután egy órától a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az ülés, majd leteheti esküjét Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítéséért felelős tárca nélküli miniszterként.

Az interpellációk és az azonnali kérdések után több javaslat záróvitájával folytatódik az ülés, majd a képviselők megvitatják azt a fideszes előterjesztést, amellyel a kormánypárt megtiltaná, hogy a politikai tömörülések piaci ár alatt kapjanak plakáthelyeket a választási kampányban.

Szerdán délelőtt az Országgyűlés több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett módosíthatja a halgazdálkodási, illetve az agrárkamarai törvényt, majd a Ház megkezdi több nemrég beterjesztett javaslat általános vitáját, ezek között

kerül napirendre a reklámadó tervezett módosítása is,

melyet néhány héttel ezelőtt, röviddel beterjesztése után – a szakma és az ellenzék tiltakozása nyomán – a kormánypártok levettek az ülés napirendjéről, a Fidesz frakcióvezetőjének magyarázata szerint azért, mert még dolgozni kellett az előterjesztésen, hogy biztosan megfeleljen az Európai Bizottság állásfoglalásának.

Szintén napirendre kerül a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő módosítás, illetve a kisvasutak szabályozásának kedvezőbbé tételére benyújtott kormányzati előterjesztés.

Csütörtökön Szent Flórián napja alkalmából a Ház megemlékezik a hivatásos katasztrófavédelmi szerv ünnepnapjáról, a tűzoltóság napjáról, majd mások mellett a megvitatják a Magyar Honvédség további, az Iszlám Állammal szembeni szerepvállalásáról szóló határozati javaslatot, amelynek későbbi elfogadásához a képviselők kétharmadának kell megszavaznia az indítványt.

Pénteken a többi között a választottbíráskodásról, illetve az új ügyvédi törvényről vitáznak a képviselők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×