eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk

Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése - hírösszefoglaló

Elhibázottnak tartja a 4-es metró beruházást a főpolgármester. Az Opel szentgotthárdi üzemében is tiszteletben tartja az érvényes szerződéseket az új tulajdonos. A nap legfontosabb hírei.

Jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése. A brüsszeli testület azután döntött így, hogy Budapest kötelezettséget vállalt az energiapiaci versenytorzulás korlátozására.

Magyarország támogatja az európai védelmi együttműködés megerősítését - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az uniós tagországok külügy- és védelmi minisztereinek brüsszeli találkozóján fontosnak nevezte a közös európai hadsereg létrehozásáról szóló tervezet elkészítését.

Elhibázottnak nevezte a 4-es metró beruházást a főpolgármester. Tarlós István az Országgyűlés gazdasági bizottságának az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentéséről szóló meghallgatáson kiemelte: a tartalmilag kedvezőtlen szerződések miatt korábban a BKV és a számvevőszék is tett feljelentéseket.

Az Opel valamennyi üzemében, így a szentgotthárdiban is tiszteletben tartja az érvényes szerződéseket és megállapodásokat az új tulajdonos. A PSA francia konszern ezt a tulajdonosváltással összefüggésben közölte. A General Motors 2,2 milliárd euróért adja el európai érdekeltségét.

Elfogadhatatlannak tartja az élelmiszerek kettős minőségét a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor az uniós tagállamok szakminisztereinek tanácsülésén felháborítónak nevezte, hogy bizonyos nagyvállalatok Európa különböző országaiban ugyanazon márkanév alatt eltérő minőségű élelmiszert forgalmaznak. Az ügy mögé felsorakoztak a régió országai.

Az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója szerint nincs veszélyben a lakosság a kanyaró megbetegedések miatt. A makói kórházban elkezdték a betegek családtagjai, a kórház egészségügyi személyzete és a bent fekvő ápoltak oltását. Jelenleg a makói helyett az orosházi kórház látja el négy település betegeit a kanyaró miatt elrendelt zárlat után. Ha valaki esetleg bizonytalan, kérheti a kanyaró elleni védőoltást.

Elegendő, 43 képviselő támogatta Majtényi László köztársasági elnökké jelölését - jelentették be a Párbeszéd Magyarországért és a volt ombudsman tájékoztatóján. Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: Majtényi László korábban is bizonyította, hogy kiáll a korrupció felszámolása, a demokrácia és a jogállamiság mellett.

A martfűi rém kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Filmhéten. A vasárnap esti gálán 23 kategóriában díjazták az alkotásokat. A legjobb rendező Sopsits Árpád lett. A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést Deák Kristóf Oscar-díjas Mindenki című alkotása kapta.

Az Egyesült Államokban új rendeletet adott ki a beutazás korlátozásáról az amerikai elnök. A tíz nap múlva hatályba lépő módosított szabályozás nem vonatkozik a már érvényes vízummal illetve zöldkártyával rendelkezőkre.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×