INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

inforádió

belföld

holttest

dél-pesti kórház

parlament

A kórházban talált holttest is téma volt a Házban

Infostart

A parlamentben is szóba került a Jahn Ferenc Kórház egyik mosdójában nemrég talált holttest ügye. A szocialisták szerint az eset a forráselvonások eredménye, az illetékes tárca államtitkára azonban ezt visszautasította.

A szocialista Burány Sándor nevezte interpellációjában példátlan, a közvéleményt felháborító esetnek, hogy nemrég a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik mosdójában többnapos holttestet találtak.

"Egyszerűen nincsenek szavak a történtek kommentálására. A kórházban történt döbbenetes esemény az következmény. Következménye annak, hogy a kormány 2010 óta évente nagyjából 400 milliárd forintot von el az ágazatból. Lerohasztották a kórházakat és szétverték az alapellátást. Ez is szégyen. Hogyan volt lehetséges, hogy napokig nem tűnt fel egy holttest egy kórházi mosdóban és lesz-e átvilágítás a kórházakban?" - sorolta kérdéseit az ellenzéki képviselő.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: azonnali és részletes vizsgálatot rendelt el a kórház, azt pedig egyelőre nem tudni, mennyi ideje volt a holttest a mosdóban. A holttestet az igazságügyi intézetben vizsgálják meg, a rendőrség idegenkezűségre utaló jelet nem talált – tette hozzá Rétvári Bence.

"Maga az OECD is egyértelművé tette, hogy többletforrások jelentek meg végre az egészségügyben, hiszen olyan fejlesztéseket tudtunk az elmúlt 6 esztendőben megvalósítani, amelyek 20-30 éve halasztott fejlesztések voltak az egészségügyben. Elsősorban vidéken. Úgyhogy szemben azzal, ami a korábbi időknek a forráskivonását illette, most már végre forrástöbblet van az egészségügyben."

Burány Sándor nem fogadta el az államtitkári választ, az Országgyűlés viszont – 106 igen szavazattal, 37 nem ellenében – jóváhagyta.

Kapcsolódó hang

Cáfolta az államtitkár, hogy a forráselvonások következménye a kórházban talált holttest
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018