INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

belföld

influenza

oltás

vakcina

Már kérhető az ingyenes influenza elleni oltás

Infostart / InfoRádió

Már lehet kérni a háziorvosnál az ingyenes influenza elleni védőoltást. Az ÁNTSZ 1,3 millió adag vakcinát biztosít a rizikócsoportba tartozók számára.

Megkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása. Már az ország egész területén elérhető a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára a vakcina. Az ÁNTSZ közleménye szerint Magyarországot az influenzajárvány általában januárban éri el, így még elég idő van arra, hogy kérjük a védőoltást.

Az idei szezonban 1,3 millió adag térítésmentes, influenza elleni oltóanyagot szállítottak ki a rendelőkbe. A vakcina elérhető a háziorvosoknál, és a foglalkozás-egészségügyi orvosoknál.

A térítésmentes oltásra jogosultak köre a tavalyi évhez képest nem változott. A fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak mások mellett a 60 éven felüliek - egészségi állapotuktól függetlenül -, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, továbbá a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők.

Ugyancsak ingyenes védőoltás jár az egészségügyi dolgozóknak, az állattenyésztés egyes területén dolgozóknak, valamint azoknak, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretén belül közvetlen kapcsolatba kerülnek illegális vagy legális bevándorló külföldiekkel.

Az influenza és a szövődmények megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás - írta az ÁNTSZ, hozzátéve: azok, akik minden évben megkapják a vakcinát, magasabb szintű védelmet élveznek bármely életkorban, a rendszeres újraoltásokkal pedig a védettség mértéke növelhető.

Kapcsolódó hang

Már kérhető az ingyenes influenza elleni oltás
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018