eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hol van az európai szupergazdagok játszótere? - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, a brit fővárosban 62 dollár milliárdos, és 370 ezer milliomos tengeti mindennapjait. A Világgazdaság cikke szerint újra vonzó a külföldieknek a budapesti lakáspiac.

A Magyar Idők arról ír, az MSZP következő elnökségi ülésén fegyelmi eljárást kezdeményezhetnek Havas Szófia ellen, s akár párttagsága azonnali felfüggesztésére is sor kerülhet. Az ok, hogy az orosz állami tévében a politikus azt mondta az 1956-os forradalmárokról, hogy „házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat... ...ezek nem radikálisok voltak, hanem fasiszták”.

A Magyar Nemzet Török Márkkal, a Szegedi Tudományegyetemen EHÖK-elnökével közöl interjút, akit nemrégiben kilencedszerre is megválasztottak a tisztségre. Török Márk kivételesen hosszú egyetemi-közéleti karrierje azt követően került az országos média figyelmének középpontjába, hogy nyáron az egyetem 12 dékánja nyílt levélben kérte lemondásra. Most azt mondta, ilyen körülmények között különösen fontos volt újra indulnia az elnökségért.

A napi.hu arról ír, a gazdasági blokád feloldását követően megindult a roham az iráni piacért. Hároméves szünet után ismét járatokat indít Teheránba a KLM. A embargó feloldását követően egymás után jelentik be nyugat-európai társaságok a járatnyitást az iráni fővárosba: a Lufthansa, az Austrian, az AirFrance és a British Airways is bekapcsolta hálózatába Teheránt.

A Magyar Nemzet Ludmila Ulickajával közöl interjút. Az orosz írónő beszél sok más mellett alávetettségről, az állam és az egyén küzdelméről és Putyin jelmondatáról. Úgy látja, irodalmi cenzúra nincs Oroszországban, a médiát azonban a hatalom irányítja.

A Magyar Idők azt írja, új jelenség ütötte fel a fejét a hazai illegális cigarettapiacon: a bűnözők korábban becsempészték a külföldön előállított kész füstölnivalót, manapság viszont inkább gyárakat alakítanak ki Magyarországon. A hatóság idén több illegális üzemet és raktárat is felszámolt, kilenc hónap alatt majdnem 190 millió szál cigarettát foglalt le.

A portfolio arról ír, jövő héten kezdetét veszi az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány, de várhatóan az elmúlt évtized legkisebb piaci átrendeződését hozza a biztosítók idei versenye. Úgy fest, az elmúlt három év díjemelkedési trendje is kifulladt.

A napi.hu arról ír, "alternatív" módszert választott a győri Audi legnagyobb szerződéses logisztikai szállítója, a Syncreon Hungary. A dolgozóhiánnyal küzdő cég kisebb bérfejlesztések mellett 2017-től lefelezi az alkalmazottak éves cafeteriakeretét. Ezzel egyes munkavállalók körülbelül kétszer - míg mások ötször - akkora veszteséggel számolhatnak, mint amennyit a fizetésemelésekkel nyerhetnek.

A Világgazdaság cikke szerint , újra vonzó a külföldieknek a budapesti lakáspiac. Az év első kilenc hónapjában a Magyarországon eladott lakások 2,4 százalékát vásárolták meg külföldiek, holott az első negyedévben még egy százalék alatt volt ez az arány – mondta el a lapnak Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

A Magyar Nemzet arról ír, London az európai szupergazdagok játszótere, a brit fővárosban 62 dollár milliárdos, és 370 ezer milliomos tengeti mindennapjait. London teljes lakosságának vagyona eléri a 2,7 billió dollárt.

A portfolio cikke szerint Párizs elhappolná Budapest elől a nagy lehetőséget, hiszen a francia kormány hivatalosan is bejelentette, hogy pályázik a Brexit-szavazás eredménye miatt költözésre ítélt Európai Bankfelügyeleti Hatóság új székhelyére. Ezzel pedig Budapest újabb komoly versenytársat kapott a fontos EU-s intézményért vívott harcban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×