eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Továbbra sem tudni, mi történik a fesztiválkártyán lévő pénzekkel - lapszemle

Négyezer gyermeknek nincs érvényes magyarországi lakcíme, így ők szinte minden szociális ellátástól elesnek – hívja fel a figyelmet címlapján a Magyar Nemzet. Elkezdődött az új határkerítés kísérleti szakaszának telepítése Garánál – értesült több forrásból is a Magyar Idők.

Négyezer gyermeknek nincs érvényes magyarországi lakcíme, így ők szinte minden szociális ellátástól elesnek, mivel azok igénybevételéhez bejelentett lakcím kell – hívja fel a figyelmet címlapján a Magyar Nemzet. További 1500 kiskorúnak csak települési szintű lakcíme van, ami jelentősen megnehezíti az ellátáshoz való hozzáférést – írja Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének szóló nyílt levelében több, gyermekjogokkal és lakhatási szegénységgel foglalkozó civil szervezet.

Elkezdődött az új határkerítés kísérleti szakaszának telepítése hétfőn a Bács-Kiskun megyei Garánál – értesült több forrásból is a Magyar Idők. Információik szerint Bácsszentgyörgy és Gara között 500 méter hosszan már állnak a cölöpök. A műszaki zárat jelenleg összesen 10,3 kilométer hosszúságban, fogvatartottak építik, a munkálatokban a honvédség egyelőre nem vesz részt.

Bár a hatályos jogszabályok szerint év végéig még működnie kellene, a gyakorlatban már megszűnt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyik tankerülete – derül ki egy a Klik honlapján olvasható dokumentumból, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett. Az érintett fővárosi tankerület nem volt hosszú életű: tavaly szeptemberben hozták létre. Egyrészt a köznevelési intézmények fenntartói feladatainak koordinációjáért felelt, másrészt pedig a speciális intézmények fenntartásáért.

Bizonyos érettségi tárgyak esetében az írásbeli vizsga már digitálisan történhet 2019-ben, emellett a diákok a dolgozatokat is így írják majd az iskolákban – mondta a Magyar Időknek Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

Fellélegezni még nem tudnak, de sokuknak az utolsó pillanatban jelentett megoldást, hogy a múlt héten megkapták augusztusi fizetésüket a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-től – írja a Magyar Nemzet. A lánc szeptember óta nem utalta át a béreket mintegy 1300 alkalmazottjának. A salgótarjáni székhelyű Palóc Nagyker két éve veszteséges, hónapok óta nem fizetett a beszállítóinak. Szeptemberben indult ellene csődeljárás, aminek felszámolás lehet a vége.

Mintegy 370 többlakásos társasházi fejlesztés folyik országszerte, a beruházások kétharmada Budapesten történik – írja a Magyar Idők. Az új fővárosi lakások ára jelentősen meghaladja a vidékiekét, amit jól mutat, hogy a legdrágábbnak számító Sopron árszínvonala a külső pesti kerületekét éri csak el.

Ahogy javul a kubai-amerikai viszony, úgy nyílik meg az ország lakáspiaca a külföldiek előtt – olvasható a napi.hu oldalon. Helyi kapcsolat nélkül nem lehet ingatlanhoz jutni, de ez nem akadályozza meg a főként kubai emigránsok leszármazottaiból verbuválódó vevőket, hogy hatalmas pénzekért lakást vegyenek a karibi szigetországban.

Újabb három magyarországi kis- és középvállalkozás nyert el cégenként 50-50 ezer eurónyi támogatást egy közvetlen brüsszeli kiírású uniós pályázaton, ami tekintettel a rendkívül erős nemzetközi mezőnyre és a 10 százalék alatti sikerarányra, A Portfólió szerint újabb rendkívüli eredménynek számít.

Bár évek óta ígérik, továbbra sem lehet átvinni a fesztiválkártyákon maradt összegeket a legnagyobb hazai rendezvények között - írja a Pénzcentrum. A kártyán ragadt összegekről titkolóznak a szervezők, pedig a korábbi adatok alapján több tízmillió forintról lehet szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×