eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Népszabadság: tolják a bizonytalanságot

A Népszabadság kiadója kedden este azt állította közleményében, hogy a lap főszerkesztője lemondta a megbeszélt tárgyalásukat. Murányi András szerint ez nem így történt. A szerkesztőség egyébként csak akkor hajlandó tárgyalni a Mediaworks-szel, ha az rendezi a munkatársak helyzetét, és törli a lap védjegyeit terhelő jelzálogot.

A Mediaworks tájékoztatása szerint a Népszabadság főszerkesztője mondta le a kiadóval tervezett keddi megbeszélést, Murányi András szerint ez nem így történt.

A lap főszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: a szerkesztőség álláspontja alapján a tárgyalás alapfeltétele, hogy a kiadó rendezze a bizonytalanságban lévő munkavállalók sorsát, döntse el, hogy mit akar a dolgozókkal, és ezt közölje velük.

Feltétel az is, hogy törölje a lap védjegyeit terhelő jelzálogot. Murányi András kijelentette: nem kapott a Mediaworks-től javaslatot az ajánlatra, és a tárgyalásokra vonatkozóan sem érkezett hozzá írásos dokumentum.

A Mediaworks szombaton a napilap veszteségeire hivatkozva függesztette fel a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását, a dolgozókat pedig felmentette a munkavégzés alól.

A főszerkesztő elmondta: a szerkesztőség megvenné a lapot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×