eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hentesből is hiány van - Lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, tízezreket zártak már ki a közmunkából. A Magyar Idők cikke szerint több milliárd forint értékű ingatlanvagyon hever parlagon.

A Magyar Nemzet arról ír, tízezreket zártak már ki a közmunkából, az első félévben kétszer annyi embert, mint tavaly egész esztendőben. Ennek az az oka, hogy az érintettek korábbi munkahelyükön felmondtak, vagy a munkaszerződés megsértése miatt bocsátották el őket, illetve az, hogy nem fogadták el a nekik felajánlott munkát. Egyre többeket zárnak ki a közmunkából azért is, mert gyermekük igazolatlanul hiányzik az iskolából.

A Magyar Idők cikke szerint több milliárd forint értékű ingatlanvagyon hever parlagon azóta, hogy 2006–2008-ban a második Gyurcsány-kormány az utóbbi évtizedek legnagyobb kórházbezárási akcióját hajtotta végre. Az épületek értékesítését tulajdonviták is hátráltatják, miközben lassan az enyészeté lesznek.

A Népszabadság Szijjártó Péter közöl interjút. A külgazdasági és külügyminiszter szerint bizalmi válság van az Európai Unióban a politikusok és az emberek között. A cikkben szó van egyebek közt a londoni no go zónák ügyéről, a líbiai menekülttábor ötletéről és az október másodikai népszavazásról is.

A Magyar Idők arról ír, hentesből is hiány van idehaza. A versenyképességet is veszélyezteti az élelmiszeriparban tapasztalható munkaerőhiány. A hazai ágazati szereplők közül sokan a határon túli magyarság körében toboroznak munkaerőt, ingyenes szálláslehetőséget és utaztatást kínálva. A szakemberek szerint az ágazati fejlesztések, az automatizálás segíthetne a kialakult helyzeten.

A Magyar Nemzet cikke szerint súlyos hiányosságok és helyhiány van a gyermekpszichiátriákon. Sok problémával küzdő gyereknek több száz kilométert kell utaznia a segítségért, miközben az országban dolgozó 60-80 szakember 10-12 órás munkaidőben látja el feladatát, gyakran 24 órás telefonos készenlét mellett.

A Népszabadság a vasárnapi népszavazás kapcsán arról ír, nem tudja a Nemzeti Választási Iroda, hogy a határon túli választók névjegyzékéből az elmúlt években hány elhunytat kellett törölni. A külhoniaknak regisztrációhoz kötött a voksolás, a szeptember 17-ei határidőig 275 ezren tették ezt meg. 195 ezren azonban még a 2014-es parlamenti választások előtt éltek a lehetőséggel.

A Portfolio arról ír, az OPEC tető alá hozott egy olajtermelést korlátozó megállapodást, ami novembertől érvényes. A hírre azonnal megugrott, 45-ről 47 dollárra emelkedett a nyersanyag ára. Hogy a megállapodás mennyire konkrét, egyelőre nem világos. Úgy tűnik, a 740 ezer hordós, 2,5 százalékos csökkentésről úgy született megállapodás, hogy az országok szintjére lebontott korlátozások még nem véglegesek.

A napi.hu cikke szerint az eredetileg becsült 57,5 millió forint helyett - egyetlen ajánlattevőként - 119 millió forintért készítheti el a pesti belvárosi Duna-part Kossuth tér és Fővám tér közötti szakaszának komplex megújítási tervét a Korzó Tervezési Stúdió Kft. A főváros szeptember 8-án szerződött a céggel.

A Pénzcentrum arról ír, a hazai és nemzetközi kutatások többnyire igazolják, egy átfogó panelrehabilitáció hosszú távon is értékmegőrző beruházás. Hiába, ennek ellenére sincs erőteljes kormányzati akarat a rehabilitálásukra, még uniós pénzből sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×