eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Lázár: nemzeti ügy, hogy az országban ki él

Nemzeti ügy eldönteni, hogy ki él az országban, kit fogadunk be - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Nagylakon.

Lázár János az ötszáz lakosú Csongrád megyei községben szervezett utcafórumon elmondta, a népszavazáson arról kell állást foglalni, ki határozza meg, hogy ki él az országban, hogy Brüsszel vagy a magyarok dönthessenek erről.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy félszáz hallgatója előtt hangsúlyozta, az elmúlt ötven esztendőben Nyugat-Európában folyamatos volt a bevándorlás, de mi, magyarok - bár a huszonnegyedik órában vagyunk - még dönthetünk arról, hogy akarunk-e betelepítést. Hozzátette: a kormány álláspontja, hogy a kötelező betelepítés nem javítana Magyarország versenyképességén, a magyarok életminőségén.

A miniszter úgy fogalmazott, Brüsszel és a magyar kormány álláspontja között áthidalhatatlan az ellentét. A brüsszeli bürokraták szerint az illegális migrációt legalizálni kell. A magyar kormány úgy gondolja, a migrációt nem megszervezni kell, hanem megszüntetni.

Az elmúlt két hétben megtartott mintegy harminc lakossági fórum tapasztalatát összefoglalva a Lázár János közölte, a magyar emberek nem akarnak bevándorlást, maguk szeretnék meghatározni, kivel élnek együtt.

Lázár János bízik benne vasárnap sokan mennek el szavazni, és pártoktól független összefogás jön létre. Hangsúlyozta, a referendum nem a Fideszről és nem Orbán Viktorról szól. A választók 2018-ban majd elmondhatják a véleményüket mit gondolnak a kormányról. Hozzátette: "állunk a megmérettetés elé".

Egy kérdésre válaszolva kifejtette, a népszavazás nem befolyásolja az ország uniós tagságát, hiszen a közösségen belül a magyar választópolgárok európai elkötelezettsége az egyik legerősebb. "Nem Európával van bajunk, egyetlen kérdésben szeretnénk megtartani a döntés jogát" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×