eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Átigazol Verrasztó Dávid és Evelyn - lapszemle

A BVSC színeiben folytatja a versenyzést a jövőben a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Verrasztó Dávid és a szintén EB-aranyérmes Verrasztó Evelin, valamint a 2010-es ifjúsági olimpiát megnyerő Biczó Bence is – tudta meg a Nemzeti Sport.

Kilép a Tanítanék Mozgalomból, de tovább dolgozik az oktatásügyért Pukli István – a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a tavaszi pedagógus tüntetések vezéralakja ezt a Magyar Nemzetnek adott interjújában jelentette be. A gimnáziumigazgató szerint nem jó, hogy a Tanítanék Mozgalom csatlakozott a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló tüntetéshez. Úgy véli, ha szervezetként kiállnak egy ilyen átpolitizált, megosztó ügy mellett, akkor az oktatásügy rengeteg támogatót veszíthet.

Időzített bombán ülünk, mert több százezer azonosítatlan migráns bolyong jelenleg is Európában – mondta a Magyar Időknek a polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató helyettese. Horváth József szerint ha holnaptól egyetlen bevándorló sem érkezne Európába, akkor is 10 évig tartana az eddig bejöttek pontos ellenőrzése.

Büszke a katasztrófavédelem arra, hogy magyar járművekkel bővül a flottája, de a Népszabadság szerint nem annyira magyarok és nem is annyira olcsók ezek a kocsik. Az OKF figyelmeztet, hogy nem érdemes felszereltség nélkül összehasonlítani a tendereket, és nem szabad figyelmen kívül hagyni az importtal járó költségeket sem.

A Népszabadság arról ír, hogy ketten nyilvánosan vállalják: megpályázták az Emberi Jogok Európai Bíróságán megüresedő posztot. A lapot Grád András és Magyar Gábor ügyvéd is arról tájékoztatta, hozzájárul pályázata nyilvánosságra hozatalához. A kabinet korábban titokban választotta ki azt a három embert, akit a 2017 januárjáig hivatalban lévő Sajó András helyére jelöl.

Ismét késik a gyermekpszichiátria- és addiktológia támogatása, a tavaly ígért 6 milliárd forintot talán jövőre kaphatják meg az intézmények – értesült a Magyar Nemzet. A legsúlyosabb eseteket ellátó Heim Pál Kórház Gyöngyösi úti telephelyén felújított épület adna helyet az új központnak, de sem az infrastruktúra kialakítására, sem a működtetésére nincs elegendő forrás.

A BVSC színeiben folytatja a versenyzést a jövőben a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Verrasztó Dávid és a szintén EB-aranyérmes Verrasztó Evelin, valamint a 2010-es ifjúsági olimpiát megnyerő Biczó Bence is – tudta meg a Nemzeti Sport. Az érintettek egyelőre még nem erősítették meg a hírt, de a lap úgy tudja, október elseje az átigazolás dátuma.

A Portfolio friss kutatási adatokra hivatkozva arról ír, hogy egyre jobban kedvelik a magyar vásárlók a külföldi székhelyű webshopokat, aki pedig itthon rendszeresen vásárol a neten, az könnyen nyit a nemzetközi netes boltok felé. Tavaly 1,7 millió magyar vásárolt rendszeresen külföldről az interneten, a növekedés mértéke 13 százalék az előző évhez képest.

Jogosulatlan védjegyhasználat miatt perbe fogja a CBA Kereskedelmi Kft. volt partnerét, a több mint 80 csődbe jutott nógrádi élelmiszerboltot működtető Palóc Nagyker Kft-ét – tudta meg a Magyar Idők. A franchise-szerződés szeptember 15-én megszűnt, de a csődeljárás alá került társaság üzleteinek egy része továbbra is CBA, illetve Príma arculattal üzemel, holott erre már nem lenne joga – mondta a lapnak a CBA kommunikációs igazgatója.

Zömében gyártásvezetők elküldését tervezi az újabb,145 főt érintő csoportos létszámleépítés keretében az állami média – írja a Népszabadság. A lap szerint a kulcspozíciót ellátó munkakörben dolgozók kirúgása egyértelművé teszi, hogy belső műsorkészítéssel szemben a jóval költségesebb külső műsorgyártás erősítenék. A szervezet 2011-es megalakulása óta a mostani lesz a 6. nagy csoportos elbocsátás az MTVA-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×