eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A kormányfő a népszavazás után Brüsszelben komoly küzdelemre számít - a nap hírei

Az erős kereskedelmi és katonai együttműködést emelte ki tv interjújában a budapesti amerikai nagykövet. Jóváhagyta a tűzszünetre felszólító orosz-amerikai megállapodást a damaszkuszi kormány.

A miniszterelnök szerint komoly küzdelmet kell folytatni Brüsszelben az európai bevándorlási szabályok megváltoztatásáért az október 2-i népszavazás után. Orbán Viktor erről a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű rendezvényt megelőzően beszélt. A kormányfő szerint az Európai Bizottság két döntését kell megváltoztatni: a menekülteket szétosztó mechanizmusról szólót, valamint a családegyesítés megkönnyítéséről hozott döntést.

Nem a kormány, hanem az ország számára van tétje a kényszer-betelepítésről szóló október 2-ai népszavazásnak - jelentette ki a kötcsei találkozó előtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Pintér Sándor belügyminiszter pedig megerősítette: a kormány tervezi a déli határon lévő kerítés megerősítését, és ha a bevándorlási helyzet rosszabbodik, elkezdődik az építése.

Folyamatos a kapcsolattartás magas szinten a magyar kormánnyal, nagyon erős Magyarország és az Egyesült Államok katonai, rendvédelmi és kereskedelmi együttműködése - mondta budapesti amerikai nagykövet. Colleen Bell az ATV-nek adott interjút.

A takarítással foglalkozó cégek szövetsége szerint súlyos munkaerőhiány van az ágazatban. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján hivatalosan mintegy 8.500 betöltetlen takarítói álláshely van, de a szám valójában magasabb lehet, mert a legtöbb cég be sem jelenti üres álláshelyeit.

Nem tervez csoportos létszámleépítést a Jabil Magyarország Kft. Amennyiben mégis munkavállalók elbocsátására kényszerülne, azt mindig az emberek érdekeit szem előtt tartva teszi - közölte a társaság a sajtóban megjelent információra reagálva. A Magyar Nemzet azt írta, hogy az amerikai Jabil elektronikai ipari konszern újabb leépítésre készül, 600 alkalmazottjának elbocsátását tervezi.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje vasárnap a félmaraton futóverseny miatt a fővárosban. A szervezők a versenyen több mint 15 ezer indulóra számítanak. A BKK közleménye szerint 7 fővárosi kerületben lesznek forgalomkorlátozások. A futóverseny miatt lezárják egyebek mellett a Lánchidat és a Szabadság hidat.

Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatáról tárgyalt Belgrádban az Európai Bizottság bővítési ügyekért felelős biztosa. Brüsszel eddig 4 fejezetet nyitott meg Szerbiával a 35 közül. Belgrád stratégiai célja, hogy 2020-ra az unió tagjává váljon.

Továbbra is António Guterres korábbi portugál miniszterelnök a legesélyesebb az ENSZ-főtitkári posztra. Az ENSZ előző menekültügyi főbiztosa 12 támogató és 2 ellenszavazatot kapott.

Jóváhagyta a tűzszünetre felszólító orosz-amerikai megállapodást a damaszkuszi kormány. Ennek értelmében hétfőn naplementekor általános fegyvernyugvás lépne életbe Szíriában - jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×