eur:
394.44
usd:
370.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Fürjes: nemzeti üggyé vált a budapesti olimpia

A magyar lakosság 58 százaléka örülne, 62 százaléka pedig büszke lenne, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát - derül ki az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatásából. Fürjes Balázs, a pályázat vezetője közölte: minden társadalmi csoportban többségben vannak az olimpiapártiak.

A magyarok erős igent mondanak a budapesti olimpiára, amely nemzeti üggyé vált – mondta Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat vezetője az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatását értékelve. A felmérés szerint a magyar lakosság 58 százaléka örülne, 62 százalékát pedig büszkeséggel töltené el, ha Budapest lenne a házigazda. Csaknem kétharmadnyi válaszadó - 65 százalék - szerint legalább ugyanolyan vagy magasabb színvonalon (38, illetve 27 százalék) lennénk képesek a játékok megrendezésére, mint Rio de Janeiro.

A kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy minden társadalmi csoportban többségben vannak az olimpiapártiak, és a fiatalok különösen optimisták a budapesti olimpia ügyében. A fiatalok nemcsak a legelkötelezettebbek, hanem a legoptimistábbak is: 72 százalékuk szerint legalább a rióival azonos nívójú olimpia megrendezésére lenne képes Magyarország.

Fürjes Balázs beszélt arról is, hogy a NOB gazdaságos olimpia reformjával összhangban a budapesti olimpia sok vidéki helyszínnel az egész nemzet olimpiája lenne, és talán ennek is köszönhető, hogy a vidéki lakosság körében erősebb a támogatottság, mint Budapesten.

A kormánybiztos közölte, hogy nem népszerűsíteni, hanem megismertetni szeretné az olimpia gondolatát, és ezért újra társadalmi párbeszédet indítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×