eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Aláírták a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó támogatási szerződését - a nap hírei

Magyarország nemzetbiztonsági és gazdasági érdekének nevezte Szerbia uniós csatlakozását a külgazdasági és külügyminiszter. A sztrájkbizottság azonnali összehívását kezdeményezi a kormánynál a Pedagógusok Szakszervezete.

Aláírták Budapesten a bolgár-román-magyar-osztrák gázfolyosó támogatási szerződését a térség energiabiztonságának megerősítését célzó munkacsoport miniszteri ülésén. Miguel Arias Canete energiapolitikáért felelős uniós biztos közölte: a közeljövőben megállapodás születik a magyar-horvát földgázvezeték kétirányúsításáról, emellett új akciótervet dolgoznak ki a régió villamosenergia-piaci integrációjáról a megújuló energia valamint energiahatékonyság területén. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: a közép-kelet-európai régió országai ismét olyan lépést tettek, amely biztosítja a jövőbeli gázellátás biztonságát.

Magyarország nemzetbiztonsági és gazdasági érdekének nevezte Szerbia uniós csatlakozását a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter belgrádi tárgyalásain közölte: Budapest azt szorgalmazza: Brüsszel 2020-ig zárja le a csatlakozási tárgyalásokat az országgal. Szijjártó Péter a kínai-szerb-magyar háromoldalú megbeszélésen azt hangsúlyozta: Közép-Európa legnagyobb infrastrukturális projektje a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítése.

A sztrájkbizottság azonnali összehívását kezdeményezi a kormánynál a Pedagógusok Szakszervezete. Az érdekképviselet azt sérelmezi, hogy egy módosított kormányrendelet alapján mégsem kerülhetnek a Pedagógus II fokozatba, vagy maradhatnak ott azok, akiknek az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő megszerzéséig hét, vagy annál kevesebb évük van hátra. Az oktatási államtitkárság úgy reagált: a Pedagógusok Szakszervezete szándékosan félrevezeti a tanárokat, azt pedig a tárca nem ígérte, hogy a minősítésben részt vett és ott sikertelenül szerepelt pedagógusokat automatikusan magasabb fokozatba sorolja.

Magyarország az innovációra szeretné építeni jövőjét - emelte ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Eötvös Loránd Tudományegyetem ünnepi tanévnyitó szenátusi ülésén. Mezey Barna, rektor arról beszélt, hogy az idén 27.843 aktív hallgatója van az egyetemnek és reményei szerint ez a szám majd tovább nő. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az Állatorvostudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén megismételte: világszínvonalú magyar egyetemeket szeretne létrehozni a kormány.

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen egy fővárosi, VIII. kerületi intézetnél. Július 19-én elektronikus úton érkezett bejelentés a BRFK-ra, amely szerint egy fővárosi intézetben a lányokat rendszeresen zaklatják. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága csütörtökön azonnali vizsgálatot rendelt el a sajtóhírekben érintett gyermekotthonnál.

A kvóta-referendumon való részvétel és igen szavazatok mellett kampányol a Magyar Liberális Párt - jelentette ki a szervezet elnöke. Fodor Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte a pártja által a Kúriánál és az Alkotmánybíróságnál megtámadott kérdést nem lett volna szabad a kormánynak népszavazásra bocsátania, mert AZ indulatokat gerjeszthet. Hozzátette: az igen szavazat a Liberális Párt szerint az európai értékek támogatását, illetve a kormány politikájának elutasítását jelenti.

Átadták az Esztergom és Párkány közötti teherkompot. Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár kijelentette: az 1,1 milliárd forintos beruházással megszűnt a Esztergom és Párkány közötti áruszállítás fő akadálya, mert a komp a legnagyobb kamionok átkelését is lehetővé teszi. Megjegyezte: ez újabb fontos állomása Magyarország és Szlovákia stratégiai szövetségének.

Terrorcselekmény előkészülete gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság. A közlemény szerint a gyanúsítottak ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást. A gyanú szerint a férfiak az interneten üzeneteket váltottak az Iszlám Állam terrorista szervezethez való csatlakozásról, az egyikük ki is utazott emiatt Isztambulba, de Törökországban letartóztatták és visszatoloncolták Budapestre.

Az éles kritikák miatt visszavonta a roamingdíjak eltörlésére tett hétfői javaslatát az Európai Bizottság - jelentette be az Európai Bizottság helyettes szóvivője. Alexander Winterstein közölte: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke arra utasította a bizottság illetékes munkacsoportját, hogy új javaslatot dolgozzon ki.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×