eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény Dénes: Vízfelület-pótlás nélkül nagyot fogunk szívni

Továbbra is nehéz a bejutás a Margitszigetre, ahol júliusban kezdődött a sziget csatornarendszerének felújítása és kibővítése. A munkálatokkal a későbbiekben együtt járó medencebezárások miatt pedig komoly gondba kerülhetnek a vizes sportok. Erről is szó lesz ma este 18 órakor az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek vendége Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat vezetője.

Újra változott a Margitsziget közlekedése az ott zajló csatornázási munkálatok miatt. Autóval eddig is csak érvényes engedéllyel lehetett behajtani, de a buszok közlekedése is jelentősen változott az elmúlt napokban.

A szigetre bejáró 26-os busz csak az Árpád híd metróállomás és a margitszigeti Zenélőkút között, rövidített útvonalon közlekedik, várhatóan 2017 tavaszáig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK kiemelte, hogy a szigetet a Margit híd felől a 4-es vagy a 6-os villamosról leszállva gyalog lehet megközelíteni.

A Margitszigetre való bejutás kihívás több sportszövetség számára is, mivel a szigeten van a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség székhelye is. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta: bár a Margitsziget megközelítése jelenleg nem nagy probléma, de az uszodák várható felújítása komoly kihívás lesz az egyesületek számára.

„A közműhálózat és az út felújítása a közlekedést zavarja, de ahogy látom, akinek a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, vagy a szövetségnél dolga van, az így-úgy-amúgy valahogy bejut. Amikor viszont abba a fázisba kerülnek a felújítások, hogy bezárják a medencéket, az döntően meghatározza majd az egyesületek és a válogatottak munkáját. Ha a vízfelület-szintet nem tudjuk pótolni akár más budapesti uszodákban, akkor akár az utánpótlás, akár a felnőtt egyesületek, akár a válogatottak pestiesen szólva nagyot fognak szívni” – fogalmazott Kemény Dénes.

Júniusban a főpolgármester kiemelte, hogy a 2017-es vizes vb előtt megvalósul a Margitsziget csatornázása. Tarlós István hozzátette: a munkálatok jövő júniusban fejeződnek be.

„A Margitsziget és létesítményeinek nagy mennyiségű szennyvize a mai napig tisztítatlanul ömlik a Dunába, ami egyszerűen tarthatatlan. A csatornaépítés célja a Duna védelme és a Margitsziget tiszta és egészséges környezetének végleges megteremtése. Ez a csatornarendszer képes lesz összegyűjteni a sziget valamennyi szennyvízét, bevezetni Budapest egységes csatornahálózatába, a sziget szenny- és csapadékcsatorna rendszerének kiépítése, a margitszigeti gerincút teljes felújítása, a Dráva utcai csatornaszakasz korszerűsítése és ehhez kapcsolódva a Dráva utca útfelújítása egészen a Váci útig. A csatornaépítés kivitelezése jövő év júniusában zárul le” - mondta Tarlós István.

A világbajnokság előtt az alsó rakparton gyalogos sétány és kerékpárút épül az Árpád hídig. A munkálatok között szerepel még a Duna alatti csőalagút megépítése, szennyvíz- és csapadékvíz-vezeték fektetése, valamint a hozzájuk kapcsolódó műtárgyak megépítése a szigeten. A Városháza korábban közölte, hogy ötmilliárd forintba kerül a Margitsziget csatornázására.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelezte, hogy a Margitsziget déli oldaláról, a szökőkút mellől minden nap, délelőtt tíz órától este hatig félóránként ingyenes járatot indít a Palatinus strand könnyebb megközelítése érdekében. A Margitsziget megközelítése korábban is problémás volt, mivel idén májusban fejezték be az Árpád hídi lehajtó rekonstrukcióját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×