eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már szervezik a jövő évi dűlőre futást

Nagyjából 400 futó vett részt a hétvégén a Badacsonyban megrendezett "Dűlőre futunk" jótékonysági futáson.

Összesen 700 ezer forint gyűlt össze a hétvégi Dűlőre futunk jótékonysági futáson – mondta el az egyik főszervező, Laposa Zsófia borász.

„250 ezer forintot ajánlottunk fel a tomaji óvodának, 450 ezret pedig az iskolának. A gyermekotthon az összegyűjtött sportszereket és -ruházatot kapja meg.”

Laposa Zsófia hozzátette: a jótékonysági futáson mintegy 400-an vettek részt.

„Igazi élményfutás volt. Megszólítottuk a futókat is, mindenki csak pozitívat mondott a pályáról. A szüret előtt álló borvidéken, sok szőlő mellett futottak el, csodálatos élmény volt.”

Az esemény egyik védnöke, Balogh Gábor világbajnok öttusázó szerint a Dűlőre futunk a jótékonysági akció mellett kifejezetten sporteseménnyé vált.

„Nagyon jó családi és komoly sporteseménnyé is vált, hiszen 39 perccel nyerte meg az első futó a 12 kilométeres távot, ami a szintkülönbséget is nézve jó időeredmény. A verseny után sokan ottmaradtak a közös fürdőzésen is, tényleg nagyon jól sikerült.”

A jótékonysági futás egyik támogatottja a Pipitér Napköziotthonos Óvoda volt. A badacsonytomaji intézmény igazgatója, Bolfné Tóth Melinda szerint meglesz a helye az összegyűlt segítségnek.

„Csodálkoztunk és nagyon örültünk neki. A pénz mindig jól jön az oktatási intézményeknek. 250 ezer forintot kaptunk, amelyet bútorvásárlásra szeretnénk fordítani. Három csoportszobában dolgozunk hatvan gyerekkel, elég kopottak a bútoraink.”

A Dűlőre futunk másik két támogatottja a badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskola és a fonyód-alsóbélatelepi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon volt. A jótékonysági futás szervezői már tervezik a jövő évi folytatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×