INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

internet

felmérés

okostelefon

online

Így internetezik a magyar

Infostart

Az internethasználat napi átlagos ideje alig változott az elmúlt egy-két évben, napi 3 és félóra, de az internetezés áttolódott a mobileszközökre, elsősorban az okostelefonokra - derült ki a GfK felméréséből. A piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója azt mondta: a többség leginkább közösségi oldalakat nézeget, e-mailezik és híroldalakat olvas.

209 percet tölt átlagosan naponta az internet böngészésével egy magyar – derült ki a GfK felméréséből.

Ez az adat 2011 óta alig változott a 15 és 59 év közötti korosztályban, ám abban van eltérés, hogy min internetezünk. Míg öt évvel ezelőtt két és fél órát az asztali számítógépen használtuk az internetet, ez mára másfél órára csökkent. Először a laptopokra terelődött át a forgalom, jelenleg pedig főleg az okostelefonra, kisebb mértékben tabletre került át – fejtette ki a piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója.

Bacher János kiemelte: 2011-ben mindössze 3 percnyi internethasználat jutott egy magyar fogyasztóra okostelefonon, ez mára 41-re nőtt, és tovább emelkedhet.

Okostelefonon leggyakrabban a közösségi médiát és a leveleket böngésszük, a híreket olvassuk, míg a fiatalok az üzenetküldő alkalmazásokat is előszeretettel használják. Az online ügyintézést, vásárlást vagy pénzügyek intézését viszont kevesebb mint 10 százalék végzi mobileszközön – közölte a GfK munkatársa.

Kapcsolódó hang

Bacher János, a GfK ügyfélkapcsolati igazgatója
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018