eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így internetezik a magyar

Az internethasználat napi átlagos ideje alig változott az elmúlt egy-két évben, napi 3 és félóra, de az internetezés áttolódott a mobileszközökre, elsősorban az okostelefonokra - derült ki a GfK felméréséből. A piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója azt mondta: a többség leginkább közösségi oldalakat nézeget, e-mailezik és híroldalakat olvas.

209 percet tölt átlagosan naponta az internet böngészésével egy magyar – derült ki a GfK felméréséből.

Ez az adat 2011 óta alig változott a 15 és 59 év közötti korosztályban, ám abban van eltérés, hogy min internetezünk. Míg öt évvel ezelőtt két és fél órát az asztali számítógépen használtuk az internetet, ez mára másfél órára csökkent. Először a laptopokra terelődött át a forgalom, jelenleg pedig főleg az okostelefonra, kisebb mértékben tabletre került át – fejtette ki a piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója.

Bacher János kiemelte: 2011-ben mindössze 3 percnyi internethasználat jutott egy magyar fogyasztóra okostelefonon, ez mára 41-re nőtt, és tovább emelkedhet.

Okostelefonon leggyakrabban a közösségi médiát és a leveleket böngésszük, a híreket olvassuk, míg a fiatalok az üzenetküldő alkalmazásokat is előszeretettel használják. Az online ügyintézést, vásárlást vagy pénzügyek intézését viszont kevesebb mint 10 százalék végzi mobileszközön – közölte a GfK munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×